JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vy snur – skal kjøre nattog på Bergensbanen likevel

Både reisende og politikere har rast etter at Vy bestemte seg for å droppe nattogene på Bergensbanen denne sommeren. Nå har togselskapet snudd.

Arkivfoto, NSB

morten.hansen@lomedia.no

– Det blir fortsatt noen færre togavganger, men vi er veldig glade for at togene skal gå igjen, og at de siste permitterte kan gå på jobb, sier Kenneth Brunborg, tillitsvalgt for Norsk Jernbaneforbund (NJF) på Bergensbanen.

22 konduktører på Bergensbanen har fortsatt vært permittert.

Starter opp til fellesferien

Vy skriver på sine hjemesider at etterspørselen er blitt så stor at Vy også vil sette opp tog om natten, i tillegg til flere tog på dagtid. Fra 29. juni vil nattogene mellom Oslo og Bergen kjøre som vanlig. Nattogene åpner for bestilling fra midten av neste uke.

– Ferieplanleggingen er for alvor i gang og stadig flere vil reise med Bergensbanen, noe vi er svært glade for, sier konserndirektør Vy tog, Arne Fosen.

Jubler

Forbundsleder i NJF, Jane B. Sæthre, er en av mange som har vært kritisk til beslutningen om å kutte nattogene.

Nå jubler hun.

– Bergensbanen er et flaggskip som er synonymt med ferie, fritid og turisme. I tillegg til høyfjell har du Oslo og Bergen i hver ende, sier Sæthre.

Hun mener en sommer uten sykkeltog og nattog på denne strekningen er utenkelig.

– Det er også en befrielse for de permitterte konduktørene å komme seg tilbake på jobb. Nå håper vi at GoAhead og SJ også kan øke antall avganger og ikke minst kjøre nattog, sier Sæthre.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse