JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i lønnsoppgjøret for bryggeriene:

Bryggeriansatte får ny lønn. Her er resultatet

Natt til lørdag ble Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke enige i lønnsoppgjøret for bryggeriene.

Tri Nguyen Dinh

Enigheten kom etter mekling fem timer på overtid.

– Det har vært vanskelig, men vi er fornøyd med å ha kommet til enighet, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Det gis et generelt tillegg på 50 øre fra 1. mai. I tillegg øker minstelønnssatsen med 5,60 per time. Oppgjøret er i tråd med det som ble oppnådd i frontfaget.

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) opplyser at de har fått en presisering av daglig arbeidstid i overenskomsten og sikret fortsatt lokal forhandlingsrett på spørsmål knyttet til arbeidstid.

Lønnsoppgjøret: Her er resultatene så langt

– Det har vært en krevende mekling men vi er fornøyd med at vi er kommet i havn, særlig på spørsmålet om arbeidstid, sier forhandlingsleder i NNN Ann Elise Hildebrandt.

Et enstemmig forhandlingsutvalg anbefaler meklingsresultatet, som går ut til uravstemning med svarfrist 13. november.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse