JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Christianssands Bryggeri legges ned: – Vi har kjent på hele følelsesregisteret i dag, sier tillitsvalgt

Christianssands Bryggeri legges ned innen 18 måneder. Produksjonen flyttes til Bergen og berører 28 ansatte.
illustrasjonsfoto

illustrasjonsfoto

Håavrd Sæbø

erlend@lomedia.no

Bryggeriet i Kristiansand er over 150 år gammelt, og styret mener det vil koste for mye å oppgradere for å komme opp i den standard som kreves for å være bærekraftig for fremtiden, skriver Fædrelandsvennen.

Styret i Hansa Borg Bryggerier avgjorde mandag å legge ned Christianssands Bryggeri i løpet av 10 til 18 måneder.

– Det er vel ingen som reagerte med veldig overraskelse, vi har jo jobba med dette siden et styrevedtak i oktober. Men vi ansatte er så klart uenige i vedtaket og mener det er liv laga å fortsette her, sier tillitsvalgt Jan Mæhre til NNN-arbeideren.

Bærekraftig nedleggelse

Det mente derimot ikke konsernstyret, som mandag kveld beslutta å legge ned og flytte produksjonen som har vært i Kristiansand.

– Det siste halvåret har vi sett på hvor det er hensiktsmessig å gjøre langsiktige investeringer. CBs produksjonsanlegg er det eldste vi har, og det ville koste urimelig mye å komme opp på et nivå som er bærekraftig, miljøvennlig og effektivt, sier administrerende direktør Lars Giil i Hansa Borg ifølge NRK.

Les også: Ringnes-ansatte krever full stans i Russland og Hviterussland: – Carlsberg bør markere tydelig avstand

Produksjonen av CB-ølet vil fortsette, men vil skje i Bergen og Sarpsborg.

– Det er jo dette med bærekraft som møter oss med fulle mugger, med krav fra kjøpmannsstanden og til leverandørene. Det er ganske store investeringer som må til for å få til et grønt skifte her. Hadde vi tatt en del av investeringene for ti år siden, så skulle vi klart oss, men det treffer oss nå at vi har holdt investeringene så lave så lenge, sier Mæhre.

– Jeg tror nok mange kjenner litt på en bitterhet, vi kjenner oss litt som et offer i forbindelse med en bærekraftig omstilling. Dette kommer jo også etter en koronaperiode der mange har stått veldig på og knapt sett familien til tider, sier Mæhre.

Omstillingspakke

Klubblederen forteller om alle slags følelser i det beskjeden kom på tirsdag:

– Det er sinne, sjokk, redsel for framtida, oppgitthet … Men få er overraska, det har jo vært snakket om siden vi fikk beskjed om å se på dette i oktober, forklarer Mæhre.

Les også: Strømregninga er svimlende for både Kavli og lille Baker Brun: – Vi kan ikke sende hele regninga til kundene

28 ansatte ved bryggeriet rammes. De vil få tilbud om å jobbe andre steder i konsernet, så langt det er mulighet, eller i andre funksjoner i regionen. De vil også få hjelp til å komme seg i annet arbeid hvis det trengs.

– Vi er jo selvfølgelig uenig i styrets vedtak, men vi må bare, som det heter, ta det til etterretning. Vi har fått på plass en bra omstillingsplan som nå skal igangsettes. Det blir støtte til kurs og utdanning, CV-skriving samt at vi vil gjøre det vi kan for å redde AFP til flest mulig, sier Mæhre.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse