Lefsebakeri legges ned
85 personer mister jobben når lefsebakeriet i Lierne legges ned. Produksjonen flyttes til Stranda.
Dag Olav Stokken og Patrik Färdow fra Orkla Foods Norge informerte de ansatte ved Lierne Bakeri om den triste beslutningen tirsdag.
Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa/ANB
Styret i Orkla Foods Norge har tirsdag besluttet å gjennomføre en styrt avvikling av virksomheten i Lierne. Produksjonen av lefser vil bli flyttet til Stranda. Flyttingen blir tidligst iverksatt om ett år, skriver adressa.no. 85 personer mister dermed jobben i kommunen med 1400 innbyggere.
–Vårt vedtak er fattet på bakgrunn av et solid og gjennomarbeidet beslutningsgrunnlag. Å flytte produksjonen til Stranda fremstår som det klart beste alternativet på samtlige beslutningskriterier, sier styreleder i Orkla Foods Norge, Atle Vidar Nagel-Johansen.
Tidligere eier av Lierne Bakeri, John Helge Inderdal, er rasende etter at nedleggelsen ble kjent.
– Dette er den svarteste dagen i Lierne siden svartedauden, sier Inderdal til Trønder-Avisa.
Da han solgte sitt livsverk til Rieber i Bergen i 2011 hadde bedriften 125 ansatte.
Han mener det som har skjedd er storkapital på sitt verste, hvor et storselskap pløyer ned et helt lokalsamfunn. Inderdal mener det er like lønnsomt å produsere i Lierne som det vil bli i Stranda.
Ledelsen i OFN skal nå bruke tid sammen med de tillitsvalgte for å finne gode løsninger slik at de ansatte vet hva de skal forholde seg til. Eksempler på løsninger kan være kurs, rådgivning og sluttvederlag.
Fra oktober til januar har Orkla Foods Norge jobbet med å utrede mulige tiltak for å fortsette virksomheten på avdeling Lierne. I tillegg har tillitsvalgte i samarbeid med ansatterepresentanter fra januar og frem til mars 2014 jobbet med et forslag som har blitt drøftet med lokal ledelse jevnlig og presentert for ledelsen i Orkla.