JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NNNs landsmøte 2021:

LO-lederen: – Vi må drive matproduksjonen der råvarene er

LO-leder Peggy Hessen Følsvik skrøt mye av næringsmiddelarbeiderne da hun gjestet NNN-landsmøtet tirsdag. Også måten de bidrar til distriktet.
SKRYT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik skrøt av NNN-medlemmene for deres innsats under pandemien.

SKRYT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik skrøt av NNN-medlemmene for deres innsats under pandemien.

Håvard Sæbø

erlend@lomedia.no

LO-lederen besøkte selv tre NNN-bedrifter på Innlandet under årets valgkamp. Der lærte hun to viktige ting: At næringsmiddelindustrien er viktig for liv i distriktet. Men også at problemet med å skaffe kompetanse.

– Næringsmiddelindustrien er viktige distriktsarbeidsplasser. Bare se på Tine, som har produksjon fra Tana til Kristiansand. Det forteller meg at vi må drive matproduksjonen der råvarene – i fjøset, på jordene eller i merdene – er og de er spredt over hele landet, mellom fjell og fjord – og langt til havs, sa LO-lederen under sin tale til NNNs landsmøte.

Les også: Alt du vil vite om landsmøtet – men ikke tør å spørre om

Klimaløsninger og kompetanse

Kompetanseproblematikken kobler hun til to store utfordringer samfunnet og arbeidslivet står overfor: Jobbskaping og klimaløsning.

– De to tingene henger sammen. God industripolitikk er også god kompetansepolitikk. Vi får ikke noe grønt skifte om vi ikke har den riktige kompetansen.

Landsmøtet: Statsministeren må få litt kjeft når han kommer, oppfordret NNN-lederen

Skrøt av pandemiinnsatsen

LO-lederen startet sin tale med å skryte uhemmet av næringsmiddelarbeidernes innsats under den pågående pandemien. For mens «resten av Norge» stakk på hjemmekontor, var mang en arbeider som fortsatt møtte opp på sin vante arbeidsplass og bidro til at AS Norge gikk rundt.

– Det siste halvannet året har vist med all tydelighet at totalberedskap er mer enn forsvar og helsevesen. Vi skal være trygge på at vi har tilgang på nok mat, trygg mat og næringsrik mat.

– Dere derimot tok med dere kaffekoppen, satte dere i bilen eller på bussen og dro på jobb. Er det noen som kan klappe seg selv på ryggen og si – vi leverte! – så er det dere!

Dette blir trolig de viktigste sakene under NNNs landsmøte

Pensjon fra første krone!

Også den nye regjeringen fik kskrytt. De har levert på mye, også NNNs krav, understreket LO-lederen. Inkludert, etter høye rop fra LO og forbundene, at de fikk på plass feriepenger på dagpenger.

Men LO er fortsatt utålmodig på flere ting, og særlig én: Full pensjon fra første krone.

– Det er helt strålende at regjeringen er på ballen. Men hvorfor vente til 2023? Aller helst skulle vi sett at man allerede i høst gjorde de vedtakene i Stortinget som innebærer at dette kan innføres snarest mulig, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

• Les mer fra LO-lederens besøk på innlandet her

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse