JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny minstelønn i kjøttindustrien. Her er resultatet

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Drikke. Dermed blir det ingen streik.
Illustrasjon

Illustrasjon

Ylva Seiff Berge

Meklingen startet hos Riksmekleren mandag 5. oktober, og det var fare for streik i 16 bedrifter med nærmere 1.400 arbeidstakere. Men natt til onsdag ble det oppnådd enighet.

– Etter en vanskelig mekling er vi fornøyd med å ha kommet til enighet, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

Partene er enige om følgende:

• Det gis et generelt tillegg på kr. 0,50 til alle med virkning fra 1. mai. Det generelle tillegget legges ikke på minstelønnssatsen.

• Minstelønnssatsen økes med kr. 5,60 til kr. 189,30 pr. time fra 1. mai. Dersom partene lokalt er enige, kan en senere dato enn 1. mai benyttes

Siste leddet i den siste formuleringen var et av stridspunktene. Resultatet må kunne ses som et kompromiss.

– Et vanskelig punkt i meklingen har vært knyttet til spørsmål om arbeidstidsbestemmelsene i overenskomsten. Her har vi oppnådd forbedringer som vi er fornøyde med, sier Stein Hagala, forbundssekretær i NNN med ansvar for denne bransjen til NTB.

Et enstemmig forhandlingsutvalg fra NNN anbefaler meklingsresultatet, som går ut til uravstemning til medlemmene med svarfrist 13. november.

Kan bli øl- og brustreik

Oppgjøret i kjøttindustrien er på en måte NNNs frontfag. Forhandlingene både i fiskeindustrien og meieriindustrien er utsatt inntil resultatet i kjøttindustrien forelå, mens bryggeri- og mineralarbeidernes overenskomst er til mekling onsdag og torsdag. Skulle det ikke bli enighet her, streiker 880 ansatte i 33 bedrifter fra fredag.

Oversikt: Her er alle resultatene i lønnsoppgjøret så langt

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse