JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sjømatbedriftene krever null moms på sjømat

Momsen på sjømat må fjernes dersom forbrukerne skal spise mer fisk, mener bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene.

Erlend Angelo

– Politikerne har gjort en rekke tiltak gjennom årene for å øke forbruket av fisk. Problemet er at de aldri nevner det sterkeste tiltaket for å endre vaner, nemlig pris, sier administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene, en arbeidsgiver- og næringsorganisasjon for sjømatnæringen.

Han viser blant annet til en intensjonsavtale regjeringen inngikk med dagligvarebransjen og næringsorganisasjoner i 2017, og som ble forlenget i vår.

Blant målene i avtalen er at inntaket av sunne matvarer som grønnsaker, frukt og sjømat skal økes med 20 prosent innen utgangen av 2021.

Eriksson mener at dagens politikk på området fremstår som «svada og lykkønskninger». Han er blant annet kritisk til at regjeringen har fjernet sukkeravgiften.

– Det er bedre å kutte prisen på sunne matvarer enn å øke prisen på usunne. Men her til lands gjør vi altså det motsatte, vi senker prisen på sukkerholdige varer, sier han.

Eriksson ble i 2005 valgt inn på Stortinget for Frp og var i 2013 til 2015 arbeidsminister.

Nye tall: Yrkesfag er mer populært enn studieforberedende

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse