JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tine Voss trues med nedleggelse igjen: – Vi presterer på topp og bør ikke legges ned, mener tillitsvalgt

Tines konsernstyre innstiller på at det lille meieriet på Voss skal legges ned. Nå har de ansatte én siste sjanse til å redde anlegget.
illustrasjonsfoto fra Tine Heimdal

illustrasjonsfoto fra Tine Heimdal

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

– Vi er uenige i styrets anbefaling. Vi presterer på topp, og tror ikke Tine er tjent med å legge oss ned og flytte produksjonen andre steder.

Det sier Tor Otto Ullestad til NNN-arbeideren, etter at han og de ansatte har fått beskjed om at Tine-konsernet har utsatt saken til neste styremøte i juni.

Innstilling: Nedleggelse

Men innstillinga er at anlegget skal legges ned. Nå jobbes det knallhardt av de ansatte for å bevise at anlegget fortsatt har livets rett.

Noe de er tydelige på at det har.

Les også: Tøffe krav fra bryggeribransjen: Stor fare for streik fra torsdag av

– Utsettelsen gir oss muligheten til å komme med våre alternativer. Vi håper å få fram de skikkelig så styret kan gjøre en grundig vurdering. Vi har fortsatt håp om at fornuften seirer, sier Ullestad.

Spare penger

Dette er ikke første gangen anlegget vurderes nedlagt. Ifølge Ullestad har det vært en kamp i 15 år – og forrige slag sto i 2019. Den gang ble saken litt på vent på grunn av andre hendelser i konsernet som hasta mer.

Men Tine vil spare penger. Onsdag la konsernet fram tall som viser en nedgang på 164 millioner kroner i drift sammenlignet med de fire første månedene i 2021.

Les også: Konserntillitsvalgt reagerer kraftig på hvordan Tine uttalte seg etter at de tapte i tingretten

– Mest dramatisk er det å se på salget i dagligvaren. Vi faller betydelig, og det bekymrer oss stort. Vi må jobbe knallhardt framover for å vokse i volum og resultat, påpekte styreleder Marit Haugen i et nettmøte ifølge avisa Nationen.

– Vi har en overkapasitet i industrien vår. Når volumet faller er det krevende for mange små anlegg over hele landet, sa Haugen ifølge avisa.

23 ansatte rammes

Tillitsvalgt Ullestad mener nedleggelsen av meieriet på Voss er feil løsning. I sårbar tid, der hackerangrep, pandemi og krig påvirker oss på ulikt vis, kan det være lurt å ha flere bein å stå på, mener Ullestad.

I tillegg er de største anleggene hardt pressa, med produksjon døgnet rundt. Er det veien å gå, spør Ullestad seg.

– Kanskje vi heller kan fjerne noe natteskift så folk får tid til å puste og maskinene kan vaskes. Kanskje vi kan fordele litt mer? Tines tankegang er jo at det helst skal være 25 timer i døgnet, men jeg tror ikke det er veien å gå. Det er også verdier i lokale anlegg som ikke kan dokumenteres i kroner og øre, sier Ullestad.

Les også: Lønnsforhandlingene ferdige for 2.200 meieriansatte – her er de nye satsene

23 arbeidsplasser vil bli rammet ved eventuell nedleggelse, forteller Ullestad. Og legger til at det uansett er lite å spare.

– I 2019 sa de 14 millioner kroner. Siste tall jeg hørte var 7 millioner kroner. Vent i to år til, så skal vi se hva regnestykket blir da, sier Ullestad.

Konserntillitsvalgt Tor Arne Johansen, som også sitter i konsernstyret, sier til NNN-arbeideren at han er glad for at saken ble utsatt enn så lenge.

«Jeg er mektig imponert over det de ansatte får til på Voss. Det for tidlig å si noe om utfallet, men det er bra at det ble vedtatt utsettelse for å sikre et best mulig beslutningsgrunnlag for styret» skriver han i en sms.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse