JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nord-Norge ut av værkartet

Fra og med torsdag får du ikke vite hvordan været blir nord for Trøndelag dersom det blir streik. Spesielt kystfiskere kan få problemer.

Forskerforbundets medlemmer i Værvarslinga for Nord-Norge tas ut i streik torsdag, dersom staten og Unio ikke blir enige før morgendagens forhandlingsfrist, skriver forskerforum.no.

Konsekvenser

Konsekvensene er ganske enkelt at det ordinære værvarslet forsvinner.

– Det som går ut på TV, radio og skriftlig vil ikke utstedes, forteller regionleder Helge Tangen ved Meteorologisk institutt i Tromsø. Han ser for seg et tomt værkart på Dagsrevyen.

– Og når værvarselet leses opp på radio vil det ikke komme noe om nord for Trøndelag, sier han. Det kan få konsekvenser spesielt for fiskere.

– Vi har særlig mange brukere som holder til på havet, og de er avhengig av gode værvarsler. De vil merke at det blir lite bakgrunnsmateriale.

Vil varsle ekstremvær

Tangen forsikrer imidlertid at streikende meteorologer i nord ikke skal ramme liv og helse. Siden værvarselet har betydning for liv og sikkerhet, har de fått dispensasjon til å ha en meteorolog på vakt døgnet rundt.

– Vi har fått dispensasjon til å ha en minimumsbemanning med én til stede til en hver tid, for å ivareta det som kalles liv og verdier. Det betyr at vi sender ut meldinger som vanlig publikum ikke ser i det daglige, men kuling og stormvarsler for de som er til havs, og spesialmeldinger for de som er i flytrafikken, som turbulens. Nå er askefaren over, men det ville vi også fortsatt med dersom det var aktuelt. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse