JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bastholm trekker seg som MDG-leder

Denne uken blir Une Bastholms siste som partileder for MDG, bekrefter hun på Facebook. – Jeg har ikke den ekstra tiden og energien lenger, sier hun.
MDGs Une Bastholm går av som partileder.

MDGs Une Bastholm går av som partileder.

Jan-Erik Østlie

Bastholm opplyste om avgangen i en uttalelse på sin egen Facebook-side onsdag formiddag. Da hadde hun informert landsstyret og sentralstyret i et hastig innkalt samme morgen.

– Denne uken er altså min siste uke som partileder for MDG. Som dere sikkert skjønner, har ikke dette vært noen lett beslutning for meg. Men å være partileder er et verv som krever ekstraordinær innsats, tid og energi. Og jeg har erkjent at jeg har ikke den ekstra tiden og energien lenger. Jeg er rett og slett for strukket,

skriver Bastholm på Facebook.

– For mye

Hun viser til at hun har to barn i barnehagealder som hun gjerne vil se mer, samt at hun har et viktig verv som stortingsrepresentant.

– Folk er forskjellige. Men slik jeg er skrudd sammen, og akkurat der jeg er nå i livet, så er det blitt for mye nå å lede partiet vårt på toppen av de to andre viktige jobbene: å være mamma og stortingsrepresentant for Akershus, skriver hun.

Bastholm ble for kun tre måneder siden gjenvalgt som partileder uten motkandidater og skulle i utgangspunktet ha vervet fram til våren 2024. Nå har hun altså kommet til at hun vil trekke seg.

Hermstad trer inn

36-åringen viser til at hun har vært gjennom tøffe perioder i sin over seks år lange periode som partileder.

– Men jeg har måttet erkjenne at det denne gangen er annerledes: Mangelen på overskudd og energi til lederjobben kommer innenfra. Det er det ikke så mange andre som kan hjelpe meg med. Det må jeg selv ta konsekvensene av, selv om det er veldig vemodig.

MDG-ledelsen innkalte til pressekonferanse onsdag. Der ble det klart at nestleder Arild Hermstad går inn som fungerende partileder. Hermstad har vært nestleder siden 2020.

Reaksjon: Lan Marie Berg ønsker ikke å overta som MDG-leder

Vil fortsatt være en del av ledelsen

Lederskiftet kommer idet partiet er i ferd med å forberede lokalvalgkampen. Bastholm varsler at hun kommer til å fortsette å spille en rolle i partiet og politikken.

– Selv om dette er trist, så ser jeg nå framover. Jeg kommer også til å fortsette å være del av MDGs politisk ledelse som vil møtes hyppig, som består av partiledelsen og oss tre stortingsrepresentantene. Som partileder har jeg vært opptatt av å knytte sammen både det nye og det gamle i MDG, og å få fram verdigrunnlaget vårt når vi kommuniserer. Det kommer jeg til å fortsette å drive med, skriver hun.

Annonse

Flere saker

Annonse