JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Astma og allergier

En av fire plages av dårlig inneklima på jobb

Problemet er spesielt stort for de som jobber i helsebygg og i skoler og barnehager, ifølge en fersk undersøkelse.
Skole- og undervisningsbygg er i toppen for arbeidsplasser med dårligst inneklima. Manglende eller dårlig ventilasjon pekes på som den største utfordringen. 

Skole- og undervisningsbygg er i toppen for arbeidsplasser med dårligst inneklima. Manglende eller dårlig ventilasjon pekes på som den største utfordringen. 

Sissel M. Rasmussen

I alt fire av ti som jobber i helsebygg, sykehus, på skole eller i undervisningsbygg opplever at inneklima på jobb er for dårlig, viser en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for GK.

Ifølge en Harvard-undersøkelse påvirker dårlig inneklima både ansatte og elevers prestasjon på jobb og skole. I tillegg fører dårlig inneklima til helseproblemer og sykdom.

Det fører igjen til økte utgifter for arbeidsgivere som følge av økt sykefravær og mindre produktivitet.

– Jeg er i tillegg bekymret for alle skoleelever og studenter som nå vender tilbake til undervisningsbygg med dårlig læringsmiljø, sier fagdirektør Mads Mysen i GK.

Spesielt manglende eller dårlig ventilasjon, etterfulgt av feil innetemperatur, oppgis som de viktigste årsakene til dårlig inneklima på jobb.

Fagsjef Kai Gustavsen i Norges Astma- og Allergiforbund tror det kan føre til at flere får problemer med helsen.

– Konsekvenser kan blant annet være luftveisinfeksjoner og forverring av astma og allergier, sier han.

Mye delt: Einar (57) ble erklært død i arbeidslivet: – Det er rett og slett ekkelt

Annonse
Annonse