JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere kjørelærere for lastebil skal få utdannelse

Regjeringen har gitt Nord universitet penger til å ta opp 25 ekstra studenter ved trafikkførerstudiet for tunge kjøretøy. Prøveordningen starter til høsten.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil at flere skal utdanne seg til å bli kjørelærere for lastebil. 

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil at flere skal utdanne seg til å bli kjørelærere for lastebil. 

Leif Martin Kirknes

– Uten lastebilen stopper Norge. Derfor må vi sørge for at vi har nok sjåfører og da må vi også har nok kjørelærere for lastebil. I årene som kommer vil vi mangle lærere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.

Både Nord Universitet i Stjørdal og, Oslo Met – storbyuniversitetet utdanner i dag trafikklærere.

I tillegg til en økning av antall studieplasser ved Nord universitet, endrer de opptakskravene slik at personer med realkompetanse kan søke.

Målet er å lage en ny studiemodell for trafikklæreropplæringen med en egen toårig utdanning for å bli trafikklærer for tunge kjøretøy, skriver regjeringen.

Tirsdag fremmet Høyre et lignende forslag der de tok til orde for endringer i utdanninga for kjørelærere og alternative utdanningsløp.

– Jeg forventer at regjeringen nå ikke bare ser på antall studieplasser, men også gjør studiet mer fleksibelt og bedre tilpasset studenter i alle aldre og livssituasjoner, sier Margret Hagerup (H), som er medlem i utdannings- og forskningskomiteen.

Annonse
Annonse