JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftkabler til England og Tyskland:

Frp angrer på Acer-støtte

Fremskrittspartiet har både støttet bygging av kraftkabler til England og Tyskland og støttet innmelding i EUs energibyrå Acer. Nå angrer partiet.
Havvindforkjempere kan ikke regne med støtte fra Frp til bygging av nye hybridkabler til Europa. Nå angrer partiet på sin støtte til utenlandskabler og Acer

Havvindforkjempere kan ikke regne med støtte fra Frp til bygging av nye hybridkabler til Europa. Nå angrer partiet på sin støtte til utenlandskabler og Acer

Øyvinf Gravås / Equinor / NTB

– Vi har vært med å gjøre feil. Vi skulle ikke ha bygd de kablene. Og vi skulle ikke meldt oss inn i Acer. Det er gode grunner til at vi ikke bør melde oss inn i EU, og da bør vi heller ikke gjøre det via bakdøra, sier Frps energipolitiske talsperson Frank Sve til Klassekampen.

Han mener det er altfor få i politikken som innrømmer feil, og har ikke problemer med å innrømme at de har gjort feilvurderinger.

– Vi gjør feil, men det er ikke for seint å snu, sier Sve.

I regjeringen er det nå uenighet mellom Ap og Sp om å koble seg ytterligere til det europeiske kraftmarkedet ved såkalte hybridkabler. Havvindutbyggerne mener det er avgjørende for å gjøre et norsk havvindeventyr lønnsomt.

Faktisk.no: Strømprisen er ikke høy på grunn av ACER

De kan ikke regne med støtte fra Frp.

– I den grad det skal bygges havvind i Norge, skal kraften komme norsk industri og norske strømkunder til gode, sier Sve, og gjør det klart at Frp vil kjempe mot alle nye utenlandsforbindelser.

Annonse

Flere saker

Annonse