JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømprisene

Høy strømpris gjør at Hydro reduserer produksjonen

Hydro har redusert aluminiumsproduksjonen både på Husnes og Karmøy på grunn av strømprisene. På begge verkene er produksjonsceller tatt ut av drift.
Hydro har redusert aluminiumsproduksjonen på grunn av strømprisene.

Hydro har redusert aluminiumsproduksjonen på grunn av strømprisene.

Ole Palmstrøm

nils.myklebost@ntb.no

– Dette er en måte å justere og tilpasse produksjonen til markedet. Slik situasjonen er i dag, er det hensiktsmessig å justere ned produksjonen ved å vente med å sette i drift celler som er ute for vedlikehold, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro, til Haugesunds Avis.

Han vil ikke tallfeste hvor mange celler det er snakk om, eller hvor mange tonn det utgjør i redusert produksjon på Karmøy og Husnes.

– Eventuell kraft som ikke brukes vil bli solgt i markedet, alternativt vil det redusere behovet for kjøp av spotkraft når vi er i en underskuddssituasjon, slik tilfellet er i dag, sier Molland.

Hydro i Norge bruker rundt 18 TWh strøm i året. Selskapet har sikret seg langsiktige fastprisavtaler for strøm fram til 2030. Det meste av strømmen kommer fra egen produksjon, men i år er egenproduksjonen av strøm lavere enn normalt.

– Den lave vannstanden i magasinene gjør at Hydro må kjøpe inn strøm fra spotmarkedet. Vi kjøper og selger strøm hver dag, sier informasjonsdirektøren.

Les også: Regjeringen forhindret dramatisk økning i nettleia

Annonse

Flere saker

Annonse