JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hviterussisk opposisjon ber Yara stoppe handel med Hviterussland

Den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja ber Yara om å slutte å kjøpe kalium fra Hviterussland.
Lederen for den hviterussiske demokratibevegelsen, Svetlana Tikhanovskaja, ber nok en gang Yara om å slutte å handle med Hviterussland. Hun mener Yara bidrar til å opprettholde Lukasjenko-regimet.

Lederen for den hviterussiske demokratibevegelsen, Svetlana Tikhanovskaja, ber nok en gang Yara om å slutte å handle med Hviterussland. Hun mener Yara bidrar til å opprettholde Lukasjenko-regimet.

Leif Martin Kirknes

Hun mener at Yara på den måten er med på å opprettholde Lukasjenko-regimet, skriver VG.

– Yara bidrar nå med penger som regimet trenger for å overleve, og for å fortsette å undertrykke sitt folk. Vi ber Yara stoppe støtten til regimet og være på parti med det fremtidige demokratiske Hviterussland, skriver opposisjonslederen i Hviterussland til VG.

Tikhanovskaja, som leder motstandskampen mot den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko fra sitt eksil i nabolandet Litauen, møtte i august Yaras toppsjef Svein Tore Holsether i Oslo.

Hun ba da ham om at Yara frøs samarbeidet med det statseide selskapet Belaruskali, som leverer kalium til Yaras gjødselproduksjon.

Holsether lovet å ta en avgjørelse innen desember, og ifølge Tikhanovskaja har Yara nå bestemt seg for å fortsette samarbeidet.

Det bekreftes av Yaras kommunikasjonssjef Kristin Nordal, som i en epost til avisen skriver at de har fortsatt samarbeidet for å «bidra til å bedre situasjonen for de ansatte ved Belaruskali».

Staten eier 36,2 prosent av aksjene i Yara, pluss at Statens pensjonsfond Innland eier 7,1 prosent.

Annonse
Annonse