JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik

Ingen løsning for flystreiken – trappes opp

Streiken blant flyteknikere fortsetter og trappes ytterligere opp mandag. Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av streiken.
Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av streiken.

Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av streiken.

Sissel M. Rasmussen

– To ruter er kansellert, den ene går fra Bergen til London Gatwick og den andre fra Oslo til Nice, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Flygningene går tur-retur, så dermed er det fire flygninger som innstilles.

– Årsaken er at vi har hatt fly som har hatt behov for teknisk kontroll, som vi ikke har hatt mulighet til å gjennomføre på grunn av personalmangel som følge av streiken, sier hun.

Innsikt: Her er en kort forklaring på hva lockout er

– Forferdelig leit

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

– Det er forferdelig leit og vil etter hvert berøre flere og flere reisende, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

NFO har kommet med lønnskrav som ligger skyhøyt over det andre grupper i samfunnet har fått, sier Lothe.

Kommentar: «Flyteknikerne har mistet bakkekontakten»

– Må realitetsorientere seg

– Det som skuffer meg veldig, er at det er ingen justeringer eller tilpasninger i kravene. De forlanger 17–18 prosent lønnsøkning. Det er langt over det sykepleiere, bussjåfører og alle andre grupper i samfunnet har fått i år, sier han.

Partene møttes søndag kveld, men samtalene endte uten resultater. Det er ikke planlagt noen nye møter.

– Vi stiller opp når som helst for å diskutere løsninger, men det må være innenfor rimelighetens grense. De må realitetsorientere kravene, sier Lothe.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med NFO-leder Jan Skogseth.

Debatt: «Det er arbeidslivet som må endres – ikke pensjonsalderen»

Kan bli enda en streik

Hos både Widerøe og SAS går trafikken foreløpig som normalt mandag. Begge selskaper kontakter berørte passasjerer direkte dersom noen flygninger blir rammet.

Det kan imidlertid bli enda en streik. 160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige hos Riksmekleren mandag.

NHO Luftfart-leder Torbjørn Lothe var optimistisk før meklingen begynte.

– Vårt utgangspunkt for en mekling er at vi alltid har en forhåpning om å finne en løsning, også denne gang. Normalt så går det bra, sa han.

Lothe ville ikke si noe om konsekvensen av eventuelt to pågående streiker på samme tid.

– Jeg vil ikke forskuttere noe. Tvert imot har jeg troen på at dette skal løse seg. Mekling er ikke unormalt.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra FriFagbevegelse

Annonse

Flere saker

Annonse