JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærerstreiken

Lærerstudenter får ikke praksis på grunn av streiken

I Bergen mister nesten hundre lærerstudenter den obligatoriske praksisperioden på grunn av lærerstreiken. Dermed risikerer de å måtte gå ett år ekstra.
I Bergen mister nesten hundre lærerstudenter den obligatoriske praksisperioden på grunn av lærerstreiken.

I Bergen mister nesten hundre lærerstudenter den obligatoriske praksisperioden på grunn av lærerstreiken.

Håkon Mosvold Larsen / NTB

peter.talos@ntb.no

Ifølge Høgskulen på Vestlandet er det til sammen 95 studenter ved grunnskolelærerutdanningen og ved lærerutdanningen i praktiske og estetiske fag som er rammet av streiken. Disse studerer enten i Bergen eller Stord, skriver VG.

Studentene skulle begynt i praksis denne uka, men det ble det ingenting av, fordi lærerne som skulle følge dem opp i den tre uker lange praksisperioden, er tatt ut i streik.

Forrige fredag sendte høyskolen melding til studentene om at den foreløpig ikke hadde noen nye svar. De fikk beskjed om å holde seg oppdatert og forholde seg til beskjed fra praksislærer eller rektor.

– Praksisadministrasjonen er i tett dialog med ledelsen ved fakultetet. Tirsdag denne uka ble problemstillingen løftet til nasjonalt nivå, het det i meldingen.

Masterstudent Yvonne Jeanette Selland-Dalseide (23), som er i sitt siste år ved lærerutdanningen, sier til avisa at hun finner hele situasjonen absurd.

– Vi har hørt at vi ikke vil få vitnemål til våren, hvis vi ikke fullfører praksisen dette semesteret. Det betyr at vi risikerer å måtte gå et ekstra år. Det føles helt vanvittig når vi vet hvor stort behov det er for nye lærere, sier hun.

Kommentar: «For hver dag lærerne streiker, sparer arbeidsgiver enorme summer. Det er problemet»

Annonse

Flere saker

Annonse