JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronasmitte i skoler og barnehager:

Over 33.000 lærere og barnehageansatte må vente på vaksinepåfyll

I alt 33.564 ansatte i skoler og barnehage kan ikke få en oppfriskningsdose i januar selv om regjeringen mener de skal prioriteres.
MÅ VENTE: Lærere og barnehageansatte er mer eksponert for smitte enn mange andre, men får ikke komme foran i køen for sin tredje vaksinedose.

MÅ VENTE: Lærere og barnehageansatte er mer eksponert for smitte enn mange andre, men får ikke komme foran i køen for sin tredje vaksinedose.

Colourbox

Årsaken er at det ikke har gått 20 uker siden de fikk dose to, skriver VG.

– Dette er en konsekvens av Solberg-regjeringen som i praksis ikke prioriterte lærerne i vaksinekøen. Det var ikke smart. Dette betyr mer karantene og større utrygghet for å bli syk blant dem som fortsatt må vente i mange uker på tredje dose, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til avisen.

Ifølge regjeringen har 65 prosent av de ansatte i skoler og barnehager enten har fått en oppfriskningsdose eller er klare for vaksinasjonen innen uke tre.

Flere må derimot vente lenger, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). I alt 33.564 ansatte i skoler og barnehage er ikke er tilgjengelig for oppfriskningsvaksinasjon nå i januar, men må vente til uke fem, som er i februar, eller lenger. Det utgjør 13,6 prosent. Av disse er 28.798 under 45 år

For 9.862 ansatte, 4 prosent, blir det ingen oppfriskningsdose før etter uke åtte, skriver VG.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier hun forstår frustrasjonen.

– Intervallet på 20 uker fra dose to er anbefalt av FHI. For noen innebærer det dessverre at man først får tredje dose i februar, skriver hun.

(©NTB)

bjorn.ivar.voll@ntb.no

Annonse

Flere saker

Annonse