JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politimann kan havne i fengsel etter at han stjal fra jobben

En tidligere politileder i Møre og Romsdal politidistrikt har solgt store mengder politiutstyr på nettet. Tirsdag erkjente han underslag for 682.000 i retten.
Påtalemyndigheten ber om at politimannen blir dømt til ni måneders ubetinget fengsel.

Påtalemyndigheten ber om at politimannen blir dømt til ni måneders ubetinget fengsel.

Colourbox

Ved å selge dette utstyret skal mannen ha tjent rundt 400.000 kroner, ifølge NRK.

Tirsdag møtte mannen i Møre og Romsdal tingrett. Han har erkjent at han stjal klær, lykter, belter og annet utstyr fra politiets lager. Ombygging og flytting skal ha gjort at han kunne holde på lenge uten at tyveriene ble oppdaget.

– Jeg passerte en grense der jeg løy overfor meg selv for å akseptere det jeg gjorde og tenke at det var greit, forklarte den tidligere politilederen i retten tirsdag.

Mye lest: Renholder Lucyna fikk sparken etter å ha forsynt seg av sjokolade

Påtalemyndigheten ber om at han blir dømt til ni måneders ubetinget fengsel. I tillegg har Møre og Romsdal politidistrikt bedt om å få betalt tilbake rundt 400.000 kroner.

Sunnmørsposten skriver at mannen mener ni måneders fengsel er en for streng straff.

– Jeg har et forsørgeransvar og kan vanskelig se at jeg klarer å oppfylle det hvis jeg får en lengre ubetinget dom i tillegg til erstatningskrav, sa han i retten.

Saken går som tilståelsessak i tingretten. Det betyr at saken får en forenklet behandling fordi mannen har erkjent handlingene.

Annonse
Annonse