JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

SAS har tatt initiativ til frivillig mekling med kabinansatte

SAS-ledelsen har vært i kontakt med Riksmekleren og bedt om hjelp for å få landet en avtale med de to norske kabinforeningene.
Hvis ikke lønnsforhandlingene fører fram, kan de kabinansatte streike.

Hvis ikke lønnsforhandlingene fører fram, kan de kabinansatte streike.

Tormod Ytrehus

– Ambisjonen er å bli ferdige med kabinforhandlingene så raskt som mulig. For å sikre dette, har vi tatt initiativ overfor LO/YS og Riksmekleren for å få bistand gjennom frivillig mekling. Dato er satt til 10. og 11. november, sier pressesjef Tonje Bjerve Sund i SAS Norge til NTB.

I forrige uke skrev FriFagbevegelse at SAS og de kabinansatte fortsatt ikke har kommet til enighet om en ny lønnsavtale, etter å ha forhandlet i tre uker.

Leder for SAS Norge Kabinforening, Martinus Røkkum, sa mandag at det ikke var planlagt nye forhandlinger mellom partene.

Den manglende enigheten kan gjøre at SAS inntil videre ikke får utbetalt et milliardbeløp fra en långiver i forbindelse med søknaden om konkursbeskyttelse i USA.

– SAS har en lang historikk med konstruktive forhandlinger med kabinforeningene våre, og det er vi glade for. Men situasjonen som SAS står i etter to år med pandemi, gjør at forhandlingene nå ikke er som tidligere forhandlinger, og spørsmålene er utfordrende, sier Sund.

Kommentar: «Hilde flyr turister til Syden – men tar seg ikke råd til sydentur sjøl»

Annonse
Annonse