JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i Avinor og Oslo lufthavn

Forhandlingene mellom LO Stat og Spekter i luftfarten er i havn.
LØSNING: Det blir ikke streik i luftfarten. Natt til tirsdag kom LO Stat og Spekter til enighet, uten å måtte gå til Riksmekleren.

LØSNING: Det blir ikke streik i luftfarten. Natt til tirsdag kom LO Stat og Spekter til enighet, uten å måtte gå til Riksmekleren.

Nina Hanssen

anders@lomedia.no

LO Stat og Spekter ble enige om ny overenskomst for Avinor og Oslo Lufthavn (OSL) natt til tirsdag. Dermed er både mekling og streikefaren avblåst. Ifølge NTL Luftfarten får alle ansatte i Avinor og OSL 16 700 kroner i generelt tillegg.

Nattillegget økes med 92 kroner.

Dagens tjenestepensjonsordning videreføres også, med mindre partene skulle bli enige om noe annet.

Som Frontfaget

Forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL sier resultatet er i tråd med frontfaget, det vil si resultatet i konkuranseutsatt industri.

– Det er et anbefalt forslag vi sender til uravstemming. Økonomien ligger innenfor det vi forventet i forhold til hva resten av samfunnet får i år. Det er ikke der problemet har ligget, sier han.

Et av kravene i forhandlingene, var bedre ordninger for hjemmevakter. Det fikk de ikke i boks. Granum er ikke fornøyd med det.

– Jeg synes det er beklagelig at vi bruker så lang tid i forhandlinger på å finne løsninger på tekst i overenskomsten som blir tolket ulikt på lufthavnene rundt om i Norge. Og når alvorets time kommer, så får vi ikke gjort noe med det fordi arbeidsgiver ikke er villig til å gjøre noe, sier han om hjemmevaktsordningen.

Vil ha juridisk vurdering

Det eneste de fikk på plass var en omregningsfaktor 1:1 på omgjøring av ordinær tjeneste til hjemmevakt. Hjemmevakt brukes når lufthavnen er stengt, slik at ambulansefly kan lande og ta av om det skulle være behov.

– Vi kommer nok til å vurdere om vi skal få juridiske vurderinger av tolkningstvistene rundt dette, og evenuelt ta det til Arbeidsretten. Vi er skuffa over at vi ikke har klart å løse problematikken rundt hjemmevaktsordninga i Avinor, sier Granum.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse