JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen førte fram i natt:

Ingen streik på Torp lufthavn

En midlertidig særavtale for NTL-medlemmene på Torp Sandefjord lufthavn løste floken.
UNNGIKK STREIK: NTLs forhandlingsdelegasjon med forbundssekretær Tor Erik Granum (f.v.) og Torp-tillitsvalgte  Gøran Svennungsen og Henrik Lindtvedt ble enige med NHO Luftfart natt til torsdag.

UNNGIKK STREIK: NTLs forhandlingsdelegasjon med forbundssekretær Tor Erik Granum (f.v.) og Torp-tillitsvalgte Gøran Svennungsen og Henrik Lindtvedt ble enige med NHO Luftfart natt til torsdag.

Anders Hauge-Eltvik

anders@lomedia.no

Meklingen mellom NTL og NHO Luftfart førte fram natt til torsdag. Lønnsoppgjøret på Torp Sandefjord lufthavn gikk helt til Riksmekleren, men her ble partene enige om en løsning som gjorde at NTL-medlemmene på flyplassen ikke går ut i streik.

Lagde midlertidig avtale

Forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL sier løsningne ble en midlertidig særavtale.

– Vi redda overenskomsten med å lage en midlertidig særavtale, som tar hensyn til situasjonen for lufthavna nå i pandemien, sier han.

Granum forteller at det var NTL som lanserte dette som en løsning.

– Avtalen har én måneds oppsigelsesfrist fra begge parter, så når vi mener vi må tilbake til normal drift, kan vi si opp med en måneds varsel, sier Granum.

Mye lest: Regjeringen venter på Norwegian. Det kan bli skjebnesvangert for Widerøe og SAS

– En håndsrekning

Før meklinga uttalte Granum at arbeidsgivers tilbud i forhandlingene var helt uaktuelt å gå med på. I særavtalen ligger det noen kostnadsbesparende tiltak, som noe kutt på ulempetilleggene.

– De er noen besparelser, men bare en brøkdel av det opprinnelige forslaget. Dette er definitivt en håndsrekning til lufthavnen, sier han.

Hareide om Wizz Air: – Hver krone vi bruker på luftfart, må vi passe på at ikke går til denne typen useriøse aktører

Særavtalen har gyldighet fram til 31. mars 2024, men kan altså sies opp med en måneds varsel.

– Dette er midlertidige tiltak, men om vi hadde lagt de inn i overenskomsten hadde vi aldri fått det ut igjen, sier Granum.

Også NTL-nestleder Fredrik Oftebro sier seg fornøyd med det framforhandla resultatet.

– Vi er fornøyde med at vi klarte å unngå streik. Dette har vært en krevende mekling. Jeg er derfor glad vi kom i mål, sier han i en pressemelding.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse