JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for ungdomssatsing

NTL Forsvaret Ung er etablert, og nå skal de under 36 år i Forsvaret hankes inn.
STYRE: Styret i NTL Forsvaret Ung består av Sverre Hjelmevoll (leder, t.v.), Are Opdal   og Line Paasche.

STYRE: Styret i NTL Forsvaret Ung består av Sverre Hjelmevoll (leder, t.v.), Are Opdal og Line Paasche.

Anders Hauge-Eltvik

anders@lomedia.no

I begynnelsen av mars samlet NTL Forsvaret knappe 20 medlemmer under 36 år til ungdomskonferanse på Geilo. I tillegg til opplæring og foredrag om flere temaer, ble NTL Forsvaret Ung etablert med eget styre.

Engasjerte

Deltagerne var fra alle deler av Forsvaret, og styret representerer også bredden. Leder Sverre Hjelmevoll (Forsvarsbygg), Are Opdal (grenader i Hæren) og Line Paasche (kjøkkenansatt på Setermoen) er tre av styremedlemmene. De er klare for innsats.

– Vi skal prøve å få flere unge til å være med i NTL, og vise dem at fagforeninger også er for de unge. Det er mange unge som blir ansatt i Forsvaret, og vi skal prøve å få dem med, sier Hjelmevoll.

Som varamedlemmer har styret Ida Olsen, Lene Minkstuen og Jeanett Bjørndahl.

På konferansen har de diskutert hva de kan gjøre for å verve flere, og de føler de har et godt utgangspunkt for jobben.

– Jo mer vi lærer, jo sterkere står vi. Nå har vi en bra plattform for å lære fra, og gjennom det vite hva vi har krav på, sier Opdal.

Deltagerne fikk videohilsinger fra mange, som NTL-leder John Leirvaag og forsvarsminister Søreide.

Overvelda

Studieleder og ungdomskontakt Cecilie Gjennestad i NTL Forsvaret arrangerte ungdomskonferansen, og er meget godt fornøyd.

– Før helga var jeg spent på engasjementet, men nå er jeg overvelda over hvor bra det gikk. Vi var veldig heldig med deltagerne, og innsatsen de la ned. Jeg gleder meg til å ta innspillene videre til NTLs sentrale ungdomsutvalg, sier hun, og legger til at planleggingen av neste års ungdomskonferanse allerede er i gang.

Gjennestad mener NTL Forsvaret når er tidlig ute med å ruste opp ungdomsarbeidet som forbundet er i gang med.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse