JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL Ung

Martins første år som NTL Ung-leder ble veldig annerledes enn hva han hadde tenkt

Martin Kvalvik vil fortsette som NTL Ung-leder i neste periode.
NY PERIODE: NTL Ung-leder Martin Kvalvik ønsker å fortsette i vervet neste periode også. NTL Ung-konferansen avholdes digitalt i slutten av mars.

NY PERIODE: NTL Ung-leder Martin Kvalvik ønsker å fortsette i vervet neste periode også. NTL Ung-konferansen avholdes digitalt i slutten av mars.

Katharina Dale Håkonsen

anders@lomedia.no

2020 ble ikke det aktive og utadrettede året NTL Ung-leder Martin Kvalvik hadde sett for seg da han stilte opp som kandidat til ledervervet.

Etter å først ha fått utsatt oppstarten med noen måneder på grunn av koronaviruset, har driften av NTL Ung vært sterkt preget av pandemien.

Krevende år

– Det har vært spesielt ja. Det har gått greit, men vi skulle jo ønsket at vi hadde vært mer ute blant studenter og unge medlemmer for å ha vervet mer, sier Kvalvik.

Siden pandemien slo inn i samfunnet for fullt har NTL Ung stått på stand én dag på et studiested. Og de møtte nesten ingen studenter.

Det har ført til andre måter å jobbe på for NTL Ung.

– Vi har greid å finne alternativer og har vært flinke, synes jeg. Vi har satset på webinarer, og der har vi fått gode tilbakemeldinger, sier han.

• Denne skaper debatt: Husholderske Lidia (35) har 239.000 kroner i årslønn: – Jeg ble behandlet som en slave

Digital konferanse

NTL Ungs «årsmøte» er konferansen de bruker å holde i mars. Denne ble utsatt, og digitalisert, i fjor. Det blir heller ingen fysisk konferanse i år.

– Vi håpet fortsatt det skulle være mulig fram mot jul, men vi ser at det ikke er realistisk. Vi er imidlertid glade for at forbundsstyret gjorde en egen vurdering av om det kunne være mulig å avholde konferansen fysisk – ettersom den er så viktig for oss, sier han.

Kvalvik peker på at konferansen både mobiliserer unge medlemmene og er det første møtet med NTL for mange av deltakerne. Den bidrar også til å rekruttere tillitsvalgte. Med en digital konferanse blir det ikke like bra.

– Rekrutteringen av unge som vil ta på seg verv svekkes uten konferansen. Det blir viktig at hele NTL har dette i mente og prøver å bygge opp unge tillitsvalgte lokalt, sier han.

Tar gjenvalg

Selv om det første året som leder ble fullstendig annerledes enn planlagt, ønsker Kvalvik å fortsette som leder.

– Jeg tar gjenvalg og håper på støtte, sier han.

Kvalvik påpeker at 2021 blir et kritisk viktig år, med valget som det aller viktigste.

– Jeg ønsker å lede NTL Ung dette året for å være en tydelig og kritisk stemme mot dagens regjering. ABE-kutt, velferdskutt, AAP-innstramming, skattekutt, sentralisering og svekkelse av fagforeningsfradraget viser at systemet vårt er under press, konstaterer han.

Konferansen er planlagt til 24.-26. mars, men Kvalvik opplyser at den sannsynligvis blir holdt over to dager. Nestleder Aleksander Dyrnes ble i fjor valgt for to år og er dermed ikke på valg i år. Lederen velges bare for et år.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse