JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Medlemmene sa ja til lønnsoppgjøret i staten

Tre av fire stemte «ja» til tariffoppgjøret i staten.
URAVSTEMNING: Leder Egil André Aas i LO Stat er fornøyd med et solid ja-flertall for meklingsresultatet i staten.

URAVSTEMNING: Leder Egil André Aas i LO Stat er fornøyd med et solid ja-flertall for meklingsresultatet i staten.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Tariffoppgjøret i staten er godkjent av medlemmene. Etter opptellingen av stemmene har 76,8 prosent av de som stemte sagt ja, mens 19,7 prosent stemte nei.

– Det er et solid tillitsvotum til de som forhandlet på vegne av medlemmene. Så det er jeg glad for, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

Han sier det er medlemmenes tilbakemelding som teller.

– LO Stat og forbundene har lagt ned mye arbeid i forberedelser, forhandlinger og mekling, men det er medlemmene som til syvende og sist bestemmer. Derfor er vi alltid litt ekstra spent mens vi venter på resultatene, sier Aas. 

Han synes at tre av fire var ja-stemmer er bra, med bakteppet for forhandlingene.

– Vi må ha med oss det faktum at årets oppgjør foregikk mot et bakteppe med krig i Europa, lånerenter på vei opp, samt økende priser på matvarer, strøm og bensin. Da stiger selvfølgelig også medlemmenes forventninger, sier Aas.

Valgdeltagelsen var på 53 prosent, noe som er bedre enn den har brukt å være. Likevel mener Aas det er viktig å få flere medlemmer til å stemme.

– Men dette er faktisk den høyeste deltagelsen på mange år i staten. Vi hadde noen år med tall helt nede i 40 prosent. For to år siden deltok ganske nøyaktig 50 prosent. Derfor vil jeg gi ros til forbundene som jeg vet jobber hardt med å få en så høy svarprosent som mulig. Men jeg håper likevel vi kan øke prosentandelen ytterligere om to år, sier Aas.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse