JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NRK enig med Journalistlaget, men ikke med LO

NRK kom fredag til enighet med Journalistlaget om lønnstillegg på vel 15.000 kroner, men for de LO-organiserte NRK-medarbeiderne fortsetter forhandlingene.
Journalistlaget medlemmer i NRK får i gjennomsnitt 15.800 kroneri  lønnstillegg. De LO-organiserte må foreløpig vente på at partene gjør et siste forsøk på å bli enige.

Journalistlaget medlemmer i NRK får i gjennomsnitt 15.800 kroneri lønnstillegg. De LO-organiserte må foreløpig vente på at partene gjør et siste forsøk på å bli enige.

Ole Palmstrøm

einar.fjellvik@lomedia.no

NRK-journalistene som er organisert i Norsk Journalistlag, får et generelt lønnstillegg på 15.250 kroner, med en garanti om at ingen skal få mindre enn 2,5 % i lønnsøkning. I tillegg er en del andre tillegg og satser økt, slik at Journalistlaget regner med deres medlemmer i gjennomsnitt kommer ut av dette lønnsoppgjøret med 15.800 kroner mer i lomma. Les mer om forhandlingsresultatet på NJs nettside.

Ikke enige med LO

Med de to LO-forbundene NTL og Musikernes fellesorganisasjon (MFO) kom imidlertid ikke NRK til enighet. NTL-foreningen i NRK oppgir manglende vilje fra arbeidsgiverens side til å prioritere de lavest lønte medarbeiderne og total uvilje til å diskutere noe som helst annet enn rene lønnskrav som hovedgrunner til at forhandlingene gikk i vranglås.

- NRK fortsetter med å fordele deler av oppgjøret i prosent, hvilket betyr at de som har mest fra før – får mest i lønnsoppgjøret. Dette øker forskjellene og skaper store skjevheter. Summen NRK ønsker å bruke på de som tjener mest ville alene dekket vårt lønnskrav for lavlønnsgrupper, skriver lederen av forening, Eddie Ingebrigtsen, på foreningens nettside.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse