JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL er fornøyd med mye i plattformen, men vil ha større klimaambisjoner

NTL-leder Kjersti Barsok gleder seg over mye i regjeringsplattformen, men satser på at opposisjonen får på plass en grønnere profil.
NY RETNING: NTL-leder Kjersti Barsok konstaterer at Hurdalsplattformen tar Norge i en ny, og bedre, retning.

NY RETNING: NTL-leder Kjersti Barsok konstaterer at Hurdalsplattformen tar Norge i en ny, og bedre, retning.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

NTL-leder Kjersti Barsok er fornøyd med plattformen Ap og Sp la fram onsdag.

– Det er tydelig at Støres regjering vil ta Norge i en annen og bedre retning. Det er viktig, sier Barsok.

Viktige ting er på plass

Barsok er fornøyd med at det fastslås at ABE-kuttene skal fjernes, at konsulentbruken i staten skal ned og at bruken av markedsmekanismer i velferdsstaten skal ned.

Dessuten mener Barsok plattformen er tydelig på at det skal innføres en tillitsreform i offentlig sektor, at arbeidet mot arbeidslivskriminalitet skal prioriteres opp og at medbestemmelsen skal styrkes.

– Allerede i det endelige statsbudsjettet som vedtas senere i høst forventer vi å se en klar styrking av offentlig sektor, poengterer Barsok.

Samtidig minner Barsok om at den varslede storrengjøringen i arbeidslivet også må inkludere ansatte i staten, der hun vil ha styrket stillingsvernet for de statsansatte.

Håper på statssky

NTL har lenge tatt til orde for opprettelse av en statlig skyløsning for lagring av offentlig data.

– Vi er glade for at regjeringserklæringen fastslår at man skal utrede det. Vi bidrar gjerne! sier Barsok.

Hun mener regjeringen gir mange gode signaler rundt styrket beredskap både lokalt og nasjonalt og er glad for det som står om offentlig datalagring og at renholdet i Forsvaret nå skal tilbake i egen regi.

I tillegg slår regjeringspartiene ring om Avinor-modellen, og fastslår at drift og vedlikehold på flyplassene skal skje i egen regi.

– De slår også fast at veiutbygging må underlegges politisk styring og offentlig eierskap. Det er vi glade for!

En økning i basisfinansieringen til universiteter og høyskoler gleder også Barsok.

– Dette har NTL jobbet for lenge! Dette er viktig for realiseringen av tillitsreformen, sammen med den varslede gjennomgangen av direktoratenes oppgaver for å overføre myndighet til institusjonene. Vi er også fornøyde med at de fremhever forskningsinstituttenes sentrale rolle i kunnskapsutviklingen samt at regjeringen garanterer for at høyere utdanning skal være gratis, ramser Barsok opp.

Ikke imponert over klimapolitikken

– Når det gjelder klimapolitikken så er det ikke noen hemmelighet at vi er mer ambisiøse enn det regjeringen her legger opp til. Vi håper stortingsflertallet kan bidra til å presse regjeringen i en enda grønnere retning, også når det gjelder løsninger på naturkrisa, sier Barsok. 

Forbundslederen ønsker å vite mer om hvor sterk rolle regjeringen mener staten skal ha i det grønne skiftet, men understreker at de ser fram til en mer aktiv næringspolitikk og har store forventninger til verktøykassa regjeringspartiene har varslet.

– Nå skal vi lese plattformen nøye og forberede oss på hvordan dette vil påvirke våre medlemmer. Vi ser fram til samarbeidet med den nye regjeringen, og med den rødgrønne opposisjonen i Stortinget, sier Barsok.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse