JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL gir 50.000 kroner til Norsk Folkehjelp

Norsk Tjenestemannslag (NTL) støtter opp om Norsk Folkehjelp etter innsatsen på Gjerdrum.
STØTTE: LO og forbundene stiller opp for Norsk Folkehjelp etter raskatastrofen på Gjerdrum.

STØTTE: LO og forbundene stiller opp for Norsk Folkehjelp etter raskatastrofen på Gjerdrum.

Martin Guttormsen Slørdal

anders@lomedia.no

NTLs forbundsstyre vedtok torsdag å gi 50.000 kroner Norsk Folkehjelps frivillige arbeid innen førstehjelp og redningstjeneste. Bakgrunnen for vedtaket er raskatastrofen på Gjerdrum.

– Jeg er utrolig imponert over det arbeidet som gjøres av frivillige gjennom Norsk Folkehjelp når katastrofer som skredet i Gjerdrum skjer. Behovet for førstehjelp og redningstjeneste er en del av lokal beredskap over hele landet. Vi ønsker å bidra til deres viktige arbeid jeg er glad vi kan bidra sammen med mange andre LO-forbund til å støtte det lokale frivillige arbeidet, sier forbundsleder Kjersti Barsok i NTL.

Nærmer seg millionen

Fra før har LO og flere forbund bevilget penger til Norsk Folkehjelp etter katastrofen.

11. januar så lista slik ut:

* LO 450.000 kroner

* Fagforbundet 200.000

* Industri Energi 100.000 kroner

* Fellesforbundet 100.000 kroner

* Norsk Arbeidsmandsforbund 50.000 kroner

* Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund 10.000 kroner

Siden da har også Fellesorganisasjonen (FO) gitt 30.000 kroner. Samen med NTLs bevilgning er summen nå 990.000 kroner for disse giverne.

Krevende tid

Som bakgrunn for vedtaket beskriver NTL det siste året som krevende for Norsk Folkehjelp. Koronapandemien har gått ut over inntektene, som ofte baserer seg på å levere førstehjelpstjenester til arrangementer.

Samtidig mener NTL at skredet på Gjerdrum er en påminnelse av hvor viktig den frivillige aktiviteten er innenfor norsk redningstjeneste.

Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp sa til FriFagbevegelse tidligere denne uka at pengene kommer godt med.

– Pengene skal brukes til både å bygge mannskap og kompetanse. Det er viktig at LO stiller opp for Norsk Folkehjelp ikke bare utenlands, men også når det skjer ting her hjemme. Det viser at den innsatsen vi gjør blir sett som en del av fellesskapet i arbeiderbevegelsen, og som vi er en del av, sier Westhrin.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse