JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL ruster seg for blå politikk

NTL har sett tendensene på hvilken politikk regjeringa vil føre. Forbundet forbereder seg på tøffe tak.
NTL skal stikke kjepper i hjulene for fagforeningsfiendtlig politikk, lover forbundsleder John Leirvaag

NTL skal stikke kjepper i hjulene for fagforeningsfiendtlig politikk, lover forbundsleder John Leirvaag

Anders Hauge-Eltvik

anders@lomedia.no

NTL-leder John Leirvaag åpnet landsstyremøtet til forbundet tirsdag. Han forbereder sine tillitsvalgte på tøffe tak med ny regjering.

– Vi har fått en helt ny politisk situasjon. Vi har fått den blåeste regjeringen siden krigen, vi har fått en mindretallsregjering, og vi har fått en regjering med programfestet politikk stikk i strid med vårt prinsipp- og handlingsprogram, konstaterte Leirvaag.

Han peker på områder som Arbeidsmiljøloven, privatisering og offentlig velferd som spesielt utfordrende.

– Arbeidet til Høyre-/Frp-regjeringen med å forandre Norge er så vidt i gang. Men noen tydelige tendenser har vi sett allerede, og vi vet hva vi må forberede oss på. Vi har fått en regjering som velger sentralisering, fremfor statlige kompetansearbeidsplasser over hele landet, eksemplifiserer Leirvaag, og peker på nedleggelsen av fem kontorer i Direktoratet for økonomistyring.

Og han forventer mer omstilling i staten:

– Vi har fått en regjering med store ambisjoner når det kommer til omstilling i staten. De vil effektivisere, privatisere, konkurranseutsette og omorganisere. Vi vet ennå ikke akkurat hva som kommer til å skje. Men vi vet at vi og våre tillitsvalgte må forberede seg oss omstillinger. Det er ikke til å unngå, sier Leirvaag.

Samtidig forsikrer han om at NTL skal være en aktiv deltager i de prosesser som påvirker forbundets medlemmer, fra politiske debatter til omstillinger på hver enkelt arbeidsplass.

– Vi har fått en regjering som ikke spiller på lag. Det vil gjøre utfordringene større og kampene tøffere. Vi skal gjøre det så vanskelig for mulig for regjeringen å vedta dårlig politikk, fagforeningsfiendtlig politikk. Og vi skal overbevise med argumenter, eksempler og erfaringer fra virkeligheten, lover han.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse