JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjenbruk

NTL sydde handlenett av gamle landsmøtebannere

Vanligvis bare kastes dukene som prydet veggene på landsmøtet. Eller så blir de liggende i kjelleren. Infoansvarlig Tove Lise Granli i NTL fikk en idé.
Erik Boberg Dibba og Tove Lise Granli håper de gjenbrukte handlenettene er med å inspirere flere til å tenke miljøvennlig og drive gjenbruk.

Erik Boberg Dibba og Tove Lise Granli håper de gjenbrukte handlenettene er med å inspirere flere til å tenke miljøvennlig og drive gjenbruk.

Eirik Dahl Viggen

guro@lomedia.no

Norsk Tjenestemannslag (NTL) har tatt enda et skritt i grønn retning.

Dukene som hang på veggene under de to siste landsmøtene, har nemlig nå blitt sydd om til handlenett.

Håper å være en inspirasjon

Erik Boberg Dibba i forbundsstyret var en av de første heldige som sikret seg et nett. Han synes tiltaket er veldig godt, og synes NTL setter et godt eksempel for andre.

– Idéen er kjempegod! Dette sender jo et tydelig signal om at også vi kan drive med gjenbruk og bli mer miljøvennlig ut til andre forbund. Jeg håper dette kan skape oppmerksomhet rundt det og inspirere andre, sier han.

I tillegg til å være et miljøvennlig tiltak ser Dibba også et historisk perspektiv i de nye nettene.

– De er et fint minne å ha fra det landsmøtet man har vært på. Jeg kommer nok til å bli minnet på det når jeg tar med meg nettet ut for å handle. Det er fint å tenke på.

Hentet opp fra kjelleren

Hvert nett er unikt og kommer i et begrenset opplag. Til nå er det sydd 90 nett. Men skal vi tro hjernen bak det hele, Tove Lise Granli, vil det bli laget flere når nye duker har fått gjort sitt.

Gjenbruket skjer etter en idé av Granli, som er infoansvarlig i NTL. Hun er glad for å se at de gamle dukene får nytt liv.

– Vanligvis bare kastes disse dukene, eller så blir de bare liggende i kjelleren. Og det brukes jo mye penger på slikt, så det er fint at vi kan bruke dem på nytt, sier hun.

Handlenettene ble lansert og delt ut under NTLs første landsstyremøte i ny periode.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse