JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Ny leder og nestleder i NTL Politiet

NTL Politiet har valgt Terje Skaarud som leder, etter nesten tre år som konstituert leder.
NYVALGT: NTL Politiet valgte Terje Skaarud (t.v.) som leder og Øystein Bjørdal som nestleder forrige uke.

NYVALGT: NTL Politiet valgte Terje Skaarud (t.v.) som leder og Øystein Bjørdal som nestleder forrige uke.

Privat

anders@lomedia.no

NTL Politiet hadde representantskapsmøte 9. og 10. september, der de blant annet gjennomførte valg.

Her ble Terje Skaarud valgt som leder, etter å ha vært konstituert i vervet etter at tidligere leder Carl-Marius Michelsen ble valgt til hovedkasserer i NTL i november 2018. Skaarud jobber opprinnelig som ledende arrestforvarer i Oslo politidistrikt.

Som nestleder ble Øystein Bjørdal valgt, også han etter å ha vært konstituert i vervet en periode. Han kommer fra Møre og Romsdal politidistrikt.

– Mye å jobbe med

Skaarud sier det var hyggelig å endelig bli valgt av en samlet landsforening.

– Det er en grei følelse å bli valgt av et fulltallig representantskap. Jeg ser det som en bekreftelse på at vi har gjort en god jobb, sier Skaarud.

Representantskapet vedtok også noen endringer i prinsipp- og handlingsprogrammet til landsforeningen.

– Vi tok inn et par aktuelle saker der, for det er en krevende tid økonomisk for etaten. Vi må jobbe enda mer for å beholde medlemmene våre, for om det blir snakk om å sette ut forvaltningsoppgaver vil det svekke det sivile preget politiet skal ha, sier han.

Skaarud legger til at bemanningsmålet i politiet, med to politiutdannede per 1000 innbygger, setter ytterligere press på de sivile stillingene i politiet.

Ser fram til fysiske møter

Representantskapsmøtet ble til slutt avholdt digitalt.

– Vi planla for begge deler, men måtte til slutt ta et valg. Vi kunne nok ha gjennomført det fysisk, men nå ble det sånn og det fungerte over all forventning, sier Skaarud.

Men han legger ikke skjul på at organisasjonen lengter etter å møtet fysisk igjen.

– Man kjenner litt at den «spiriten» som alltid har vørt der mangler. Folk savner å kjenne at man er en del av et fellesskap. Men vi planlegger en stor samling til neste år, sier han.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse