JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spent på nye oppgaver

Tillitsvalgt Frode Herman Waglen i NTL Skatt Øst er spent på alle de nye oppgavene etaten hans får – og hvor stillingene som skal spares inn blir tatt fra.
SPENT: Leder Frode Herman Waglen i NTL Skatt Øst er glad for de nye oppgavene etaten skal få, men er også spent på hvor det skal kuttes stillinger.

SPENT: Leder Frode Herman Waglen i NTL Skatt Øst er glad for de nye oppgavene etaten skal få, men er også spent på hvor det skal kuttes stillinger.

Anders Hauge-Eltvik

Denne våren har vært en mars fra allmøte til allmøte for ansatte og tillitsvalgte i Skatteetaten. Regjeringa har lansert en rekke reformer det Skatteetaten har vært involvert. Det innebærer en rekke nye oppgaver for de ansatte i etaten, og nye kolleger fra andre etater.

Frode Herman Waglen er øverste tillitsvalgte for 666 medlemmer i NTL Skatt Øst. Han er entusiastisk til den nye framtida for Skatteetaten.

– Anerkjennelse

– VI er glade for de nye oppgavene. Det er en tillitserklæring fra de som styrer dette landet, og det innebærer at vi gjør en høvelig god jobb. Men vi skal fortsette å tenke på å levere gode tjenester, og ivareta medarbeiderne våre, sier Waglen.

Den siste nyheten kom mandag, der finansministerSiv Jensen (Frp) informerte om at de kommunale skatteinnkreverne flyttes til Skatteetaten.

Waglen tror de annonserte endringene vil gi en bedre skatteforvaltning.

– Jeg mener totalpakken blir bedre. Nå har vi hele verdikjeden, helt fra en igangsatt kontroll til innkreving av pengene, sier Waglen.

Ønsker velkommen

De kommunalt ansatte som kommer over i Skatteetaten skal bli tatt godt i mot, lover Waglen.

– Jeg skjønner at de som har oppgavene i kommunene i dag synes det er trevlig å flytte, men vi skal ta vare på dem og innlemme dem i familien, sier Waglen.

Samtidig som Jensen annonserte denne omorganiseringen, poengterte hun at hun ser for seg at det er mulig å kutte 500 ansatte. Det er Waglen mer bekymret for.

– Jeg lurer jo på hvor de skal ta de 500 ansatte fra. Er det fra andre områder i Skatteetaten? Skal de si opp folk? Medarbeiderne, særlig de eldre, føler en usikkerhet på hva som vil skje med jobben deres om tre, fire, fem år, sier han.

Ny struktur

Finansministeren varslet i tillegg at det vil bli en ny gjennomgang av kontorstrukturen i etaten. Målet er å skape mer robuste kontorer, og det skaper også noen bekymringer hos Waglen.

– Jeg er bekymra for de små skattekontorene. Vi har krevd å få være med i denne prosessen, og jeg mener det ikke skal være sånn at alt blir lagt til kontoret her i Oslo. Vi kan flytte oppgaver ut i regionen, og dermed sikre jobbene rundt om, sier han.

Han foreslår også at skattekontorer med mindre trafikk ikke trenger å ha et permanent publikumsmottak. Waglen ser for seg at seks-syv kontorer i regionen kan ha vanlige åpningstider, mens resten kan ta i mot folk etter timebestilling.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse