JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbygg ber Sanner beholde Høyblokka

1. mars er Statsbygg klar med sin konklusjon om Høyblokka i regjeringskvartalet tilfredsstiller dagens byggeforskrifter.

Vidar Ruud, ANB

Dommen må ikke brukes som argument for riving, mener Norske arkitekters landsforbund (NAL).

Statsbygg vurderer bygget opp mot byggeforskriften TEK 10 for å få fastslått om det tilfredsstiller dagens krav til konstruksjonssikkerhet, skriver Dagsavisen.

NAL etterlyste en slik utredning etter at Øystein Løset, som er ekspert på konstruksjonsteknikk, før jul uttalte til Teknisk Ukeblad at bærekonstruksjonene i bygningen trolig ikke tilfredsstiller dagens krav.

Høyblokka huset blant annet Statsministerens kontor fram til terroraksjonen 22. juli 2011.

- Dette var nytt for meg, og jeg mener man bør avklare det. Men selv om man kommer til konklusjonen om at bygget ikke tilfredsstiller forskriftene, bør det være grunnlag for en dispensasjon på grunn av verneverdighet, sier NAL-president Kim Skaara til Dagsavisen.

Selv om Statsbygg allerede har vurdert at byggets bæreevne ikke ble dårligere etter terroraksjonen, ønsker Kommunal- og moderniseringsdepartementet mer klarhet i om det er behov for å styrke konstruksjonen for å tilfredsstille dagens byggtekniske krav og hva dette eventuelt vil koste.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) understreker at regjeringen ennå ikke har tatt noen beslutning om Høyblokkas framtid. (ANB-NTB)

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse