JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsetter nedlegging i DFØ

Stortinget pålegger regjeringen å utrede nedleggingene i Direktoratet for økonomistyring. NTL er fornøyde med utsettelsen.
UTSETTELSE: NTLerne ved DFØs kontor i Drammen diskuterer omorganiseringen. Fra venstre Thomas Søberg-Håkensen, Anni Mikkelsen, Gro Lervik, Erling Broen, Kari Andreassen og Atle Kalland.

UTSETTELSE: NTLerne ved DFØs kontor i Drammen diskuterer omorganiseringen. Fra venstre Thomas Søberg-Håkensen, Anni Mikkelsen, Gro Lervik, Erling Broen, Kari Andreassen og Atle Kalland.

Morten Hansen

anders@lomedia.no

I regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet fikk Direktoratet for økonomistyring (DFØ) fullmakt til å legge ned fem av sine kontorer, og samle lønns- og regnskapstjenestene i Stavanger og Trondheim. 139 ansatte er berørt, og måtte ha flyttet etter for å beholde jobbene sine.

Men da finanskomiteen la fram sin innstilling 6. desember, gikk Ap, SV, Sp, KrF og Venstre sammen om å kreve at regjeringen kommer med en egen sak om DFØ i revidert nasjonalbudsjett.

Utsettes

2. nestleder Erling Broen i NTL Skatt er veldig glad for utsettelsen.

– Jeg er veldig glad for at vi får litt mer tid til å jobbe med dette. I tillegg registrerer jeg at opposisjonen og KrF og Venstre i innstillinga gir et signal om at det ikke bare er økonomisk effektivitet som skal bety noe. Det er egentlig et viktig signal. For statlige arbeidsplasser er et viktig distriktspolitisk virkemiddel, sier han.

Han synes det er et sterkt signal at regjeringens støttepartier, KrF og Venstre, ikke følger regjeringens ønske i denne saken.

– Jeg er veldig godt fornyd med signalet som kommer fra opposisjonen, ikke minst fra KrF og Venstre. Så langt jeg har oppfattet det, er dette det eneste punktet der regjeringspartiene ikke blitt enig med KrF og Venstre, sier han.

Fram og tilbake

Saken har tatt mange vendinger etter at Solberg-regjeringen la fram sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet. Høyres Gunnar Gundersen fortalte at saken skulle sendes tilbake til departementet for ny vurdering. Noen dager senere kom kontrabeskjeden: Det blir ingen omkamp.

Nå skjer imidlertid dette, mot ønsket til hans regjering.

Han understreker at han aldri har vært i mot selve omorganiseringen av DFØ, men ville ha en grundig politisk diskusjon på lokaliseringen av disse statlige arbeidsplassene.

– Jeg skal ikke si at det ikke har vært politisk styring i denne saken. Men jeg vil ha en politisk debatt og en grundig prosess på hvor statlige arbeidsplasser skal lokaliseres. Det bør gjelde i alle sammenhenger, for statens virksomheter har en tendens til å virke sentraliserende, sier Gundersen.

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum uttaler til Hamar Arbeiderblad at Stortinget pålegger regjeringen ganske sterke føringer om distriktsarbeidsplasser i vedtaket.

– Dette kan bare være en utsettelse, men nå må regjeringen gjøre en ordentlig sak ut av det. Dessuten ber Stortinget regjeringa beholde en desentralisert kontorstruktur i direktoratet. Det er en ganske sterk føring. Dette er ikke bare en merknad fra finanskomiteen, men også et vedtak, sier han til ha.no.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse