JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Denne kampen må vi vinne

LO-leder Gerd Kristiansen tok opp Risavika-saken i sin hilsningstale til landsmøtet i Transportarbeiderforbundet.
Gerd Kristiansen, leder i LO, ga full støtte til Transportarbeiderforbunde i de konfliktene forbundet opplever i flere havner langs kysten.

Gerd Kristiansen, leder i LO, ga full støtte til Transportarbeiderforbunde i de konfliktene forbundet opplever i flere havner langs kysten.

Marcel Tiedje

res@lomedia.no

Siden 1. november i fjor har Risavika Terminal utenfor Stavanger vært boikottet av Transportarbeiderforbundet fordi havneterminalen nekter å inngå en tariffavtale med NTF der havnearbeidernes fortrinnsrett er inkludert. Før jul ble konflikten utvidet da havnearbeiderne i havnene i Tromsø og Mosjøen ble tatt ut i sympatistreiker.

Les mer fra landsmøtet til Norsk Transportarbeiderforbund

Stolt LO-leder

Denne konflikten brukte LO-leder Gerd Kristiansen mye av sin hilsningstale på da hun talte på vegne av de innenlandske gjestene til landsmøtet i Transportarbeiderforbundet i formiddag.

– Dere står nå midt i en av de viktigste kampene i forbundets historie. Kampen handler om retten til arbeid for havnearbeidere og respekt for inngåtte tariffavtaler. Jeg er stolt av dere, for dette er en kamp vi ikke bare skal vinne. Vi MÅ vinne den, og et samlet LO står sammen med dere, sa Kristiansen.

Sosial dumping

Det var også populært i salen da Kristiansen kom med uforbeholden skryt av forbundet.

– NTF er et viktig forbund for LO. dere er med å gjøre LO sterke, og dere bidrar til mangfoldet i LO-felleskapet. Dere er dyktige organisasjonsfolk, gode forhandlere, og har et sterkt samfunnsengasjement. Og der går heller ikke av veien for en fight. Det har dere tydelig vist, sa hun til stor applaus fra salen.

LO-lederen pekte også på at kampen for sosial dumping var en hovedsak for både LO og NTF.

– Kampen mot sosial dumping står nå, og la oss sende et tydelig budskap fra landsmøtet: Vi ønsker arbeidskamerater fra andre land velkommen, men de skal ha samme lønns- og arbeidsvilkår som sine norske kolleger. Vi sier nei til sosial dumping, fastholdt Gerd Kristiansen.

Annonse
Annonse