JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– LO og NHO gjør bare jobben sin

Utdanningsdirektoratet tar kritikken fra partene i arbeidslivet med knusende ro.
Tilbudsstrukturen i fagopplæringen skal gjennomgås, men hvilken plass skal partene i arbeidslivet ha i dette arbeidet? Derom, strides Utdanningsdirektoratet og LO/NHO.

Tilbudsstrukturen i fagopplæringen skal gjennomgås, men hvilken plass skal partene i arbeidslivet ha i dette arbeidet? Derom, strides Utdanningsdirektoratet og LO/NHO.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

torgny@lomedia.no

– Tilbakemeldingene fra de faglige rådene er ikke entydige, sier divisjonsdirektør Erik Bolstad Pettersen i Utdanningsdirektoratet (Udir).

Pettersen er mottaker av brevet fra LO og NHO hvor de protesterer mot framgangsmåten Udir har forslått når tilbudsstrukturen i fagopplæringen skal gjennomgås. Arbeidsgiverne og fagbevegelsen mener direktoratet vil organisere gjennomgangen på en måte som undergraver partenes rolle i fagutdanningen.

LES OGSÅ: NHO og LO reagerer på bakkanal

LO og NHO reagerer

De yrkesfaglige utdanningsprogrammene har partssammensatte faglige råd som bl a jobber med innholdet i opplæringen og strukturen i yrkesfagene. I de faglige rådene sitter representanter for fagbevegelsen, arbeidsgiverne og utdanningsinstitusjonene. Til sammen er det ni faglige råd.

Når tilbudsstrukturen nå skal gjennomgås foreslår Udir at det det skal opprettes arbeidsgrupper ved siden av de faglige rådene. Direktoratet har ikke satt noe krav om at partene i arbeidslivet skal være med i disse arbeidsgruppene, som skal arbeide parallelt med de faglige rådene og levere sine egne innstillinger til Udir. Det er dette som har fått LO og NHO til å reagere.

Ut på høring

– Vi har et forslag for hvordan oppdraget vi har fått fra departementet skal løses, og det har vi hatt ute på høring og fått inn noen og tjue svar, sier Pettersen.

Neste uke skal Samarbeidsrådet for yrkesopplæring (SRY), møtes og diskutere hvordan arbeidet skal gjøres. SRY er paraplyen over de faglige rådene, og ifølge Pettersen vil det bli lagt stor vekt på SRYs vurderinger.

Overreaksjon

– Hva synes du om å få slike reaksjoner fra to så store organisasjoner som LO og NHO, overreagerer de?

– Nei, de gjør jobben sin, og det er ingen som er for løsninger hvor en skal utføre parallelt arbeid, sier Pettersen og peker på at reaksjonene har vært litt ulike fra de forskjellige faglige rådene.

– Det er noen faglige råd og enkelte bransjer som har gjort et stort arbeid på forhånd. De ulike rådene oppfatter det forskjellig hvor mye merverdi de vil få ut av å ha en egen arbeidsgruppe ved siden av det faglige rådet, sier divisjonsdirektøren.

Men han forventer at de finner en bra løsning på SRY-møtet.

Annonse

Flere saker

Annonse