JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Midlertidighet hjelper ikke funksjonshemmede

Arbeidsgiverne etterlyser bistand, ikke midlertidighet. Det mener Norges Handikapforbund.
Enklere tilgang på hjelpemidler og transport er viktigere for å få flere funksjonshemmede ut i arbeidslivet enn utvidet adgang til midelrtidige ansettelser, mener Handeikapforbundets leder.

Enklere tilgang på hjelpemidler og transport er viktigere for å få flere funksjonshemmede ut i arbeidslivet enn utvidet adgang til midelrtidige ansettelser, mener Handeikapforbundets leder.

Mats Johannesen

hanne@lomedia.no

Forbundsleder Arne Lein sier at funksjonshemmede i midlertidige stillinger blir værende i midlertidige stillinger.

– Arbeidsgiverne etterlyser forutsigbarhet og bistand i forhold til det funksjonshemmede arbeidstakere trenger. Altså enklere tilgang på hjelpemidler og transport, og mindre byråkrati og ventetid rundt det, sier Lein.

Alliansebygging

Han sier de har stor nytte av å ha kontakt med arbeidstakerorganisasjoner som LO, som de lærer mye av. Framover vil de fortsette å bygge allianser og jobbe mot de politiske partiene, slik at de kan danne en felles front i denne saken.

Heller ikke Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, FFO, mener at det er mangelen på midlertidige stillinger som hindrer funksjonshemmede i å få fast jobb. De er skuffet over at Robert Eriksson ikke har tatt den tydelige motstanden mot midlertidige stillinger til etterretning.

– En aktiv arbeidslivspolitikk for våre grupper innebærer å satse enda mer på dedikerte og tilpassede ordninger hjemlet i dagens lovverk og til faste ansettelser, sier generalsekretær i FFO, Liv Arum.

Konkurranseutsetting

Flere av tiltakene som skal bidra til å få funksjonshemmede inn i arbeidslivet, både i skjermet og ordinær sektor slås sammen og flere konkurranseutsettes. Her blandes mennesker med svært ulike behov. FFO mener det vil gå utover de svakeste.

– Vi er redd for at konkurranseutsetting betyr firkantede sjablongløsninger, der aktørene skummer fløten og konsentrerer seg om de som er lettest å få ut i arbeid – de som i dag står nærmest arbeidslivet. Dette er ikke et godt utgangspunkt for sømløse ordninger til arbeidssøkere som er avhengig av fleksible løsninger, sier Arum.

Annonse
Annonse