JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Setter samarbeidet i fare

Regjeringen setter hele det inntektspolitiske samarbeidet på spill med sin arbeidslivspolitikk, mener LO-leder Gerd Kristiansen.
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) og LO-leder Gerd Kristiansen er sterkt uenige om både midlertidige ansettelser og endringer i arbeidsmiljøloven. (Foto: Vidar Ruud, ANB)

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) og LO-leder Gerd Kristiansen er sterkt uenige om både midlertidige ansettelser og endringer i arbeidsmiljøloven. (Foto: Vidar Ruud, ANB)

Vidar Ruud, ANB

LO-lederen nøler ikke med å kalle regjeringens oppførsel i denne saken for arrogant.

– Regjeringen må ikke tro at de skal få både i pose og sekk. De kan ikke forvente at vi skal ta det samme ansvaret som vi gjør i alle sammenhenger i dag, dersom vi stadig vekk blir overkjørt i arbeidslivspolitikken. Det kan ikke være slik at det eneste vi skal være med på er å regulere lønn, sier Gerd Kristiansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Opplever arroganse

– Mener du regjeringen er arrogant ved å neglisjere så mange høringsinnspill?

– Jeg opplever i alle fall en arroganse, helt klart. Men her ligger det jo en ideologisk begrunnet politikk bak, både fra Høyre og Fremskrittspartiet, der de er veldig tydelig på at markedet skal råde uten videre reguleringer, svarer Kristiansen.

– Saken om midlertidig ansatte er den verste av disse sakene. Dette vil være med å slå beina under et organisert og velfungerende arbeidsliv, mener Gerd Kristiansen.

Håper på fortsatt samarbeid

Arbeidsminister Robert Eriksson avviser at endringene kan få konsekvenser for trepartssamarbeidet selv om han både fjerner vetoretten og den kollektive søksmålsretten, og flytter makten fra Youngstorget til den enkelte arbeidsplass.

– Jeg kan ikke se for meg at dette skal få noen negative konsekvenser for trepartssamarbeidet. At vi gir lokale tillitsvalgte som representerer LO-forbund større frihet til å sette seg ned sammen med sine lokale ansatte og finne lokale gode løsninger. Der vi gir Arbeidstilsynet myndighet til å godkjenne disse ordningene. Jeg har tro på at de lokale tillitsvalgte gør en fanatstisk jobb og har kunnskap og kompetanse, og er genuint opptatt av å ta vare på de ansatte på en god måte, sier Robert Eriksson.

De er best i stand til å skjønne hverdagen på bedriften og er best i stand til å finne gode løsninger, legger han til.

Les også:

Her er Erikssons lange arbeidsdager (12.12.14)

LO: – Et tøffere arbeidsliv (12.12.14)

– Tror ikke Eriksson vet hva han driver med (12.12.14)

– Regjeringen sukrer og sminker forslaget (09.12.14)

Også Unio forbereder proteststreik (10.12.2014)

Både LO og YS vil streike mot regjeringen (08.12.2014)

Hjelper ikke funksjonshemmede (08.12.2014)

Annonse
Annonse