JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Streiken kan vare i årevis

Boikotten ved Risavika Terminal i Sola kommune og sympatistreikene i Tromsø og Mosjøen kan være starten på en streik som kan vare i årevis.
NTF-leder Roger Hansen sier havnestreiken kan vare i årevis.

NTF-leder Roger Hansen sier havnestreiken kan vare i årevis.

Terje Pedersen, ANB

Det advarer Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

NTF har siden 1. november hatt en boikottaksjon mot Risavika Terminal utenfor Stavanger for å få på plass en tariffavtale for havnearbeiderne. Konflikten ble trappet opp 7. desember da Tromsø havn og Mosjøen havn ble tatt ut i sympatistreik.

– Dette er ikke en streik som er over etter tre-fire uker. Den kan komme til å gå i måneder eller år. Vi har bare så vidt begynt. Det er mange tiltak vi kan iverksette, og vi vil porsjonere dette ut over tid, sier Roger Hansen i NTF til Klassekampen.

Han sier aksjonen så langt bare er en beskjeden begynnelse.

– Det er mange havner rundt i landet som kan stanses, og det er transport langs landeveien til og fra båtene, og med jernbanen. Båtene er også i internasjonale havner, så det er mange tiltak vi kan iverksette. To havner i Norge, i tillegg til boikotten i Risavika, er en beskjeden begynnelse.

Administrerende direktør Tom Rune Nilsen i NHO Logistikk og Transport er ikke begeistret over motpartens vilje til å kjøre en langvarig konflikt.

– Det synes jeg høres ille ut. Dette burde partene klare å løse uten diktater. Jeg har derfor sendt en melding til Roger Hansen om at min dør er åpen for samtaler når som helst. Dette går ut over sjøtransporten på en måte som er helt unødvendig. Vi burde kunne finne gode løsninger, sier han. (ANB-NTB)

Les mer om Risavika-konflikten:

Ikke tvil på LOs støtte (06.12.2013)

Risavika er NTFS område (05.12.2013)

Vil har LO-lederen på banen (05.12.2013)

Hardt mot hardt i Risavika (27.11.2013)

Varsler sympatistreiker (22.11.2013)

Beskylder Industri Energi-tillitsvalgte for løgn

Varsler sympatistreik i Tromsø og Mosjøen (22.11.2013)

Bersås fronter fanemarkering i Risavika (12.11.2013)

Full støtte fra Sjømannsforbundet til ahvnearbeiderne (10.11.2013)

Boikotten eri gang (01.11.2013)

Annonse
Annonse