JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1 million nye jobber i Norge på tre år

Det har kommet 1 million nye stillinger i Norge siden 2016, samtidig som det har forsvunnet 815.000. Omstillingen går etter planen, sier arbeidsministeren.

Håvard Sæbø

Det viser tall ABC Nyheter har fått fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Andre tall som de har fått, viser at antall sysselsatte har økt med mer enn 47.000 det siste året. På tre år har 130.000 flere blitt sysselsatt, og veksten i sysselsettingen har kommet i hele landet og i de fleste næringer.

Tallene fra departementet viser også at 67,9 prosent av befolkningen mellom 15 og 74 år var sysselsatt i desember 2019, mot 66,5 på bunnpunktet i 2017.

Sysselsettingen blant yngre har økt fra 48 til 51 prosent de siste årene. I den andre enden, blant eldre, har sysselsettingen også økt, særlig i etterkant av pensjonsreformen i 2011, ifølge nettavisen.

p

– Dette er gledelige tall som viser at omstillingen går etter planen. Det skapes masse nye jobber i privat sektor. Ledigheten har ikke vært lavere på ti år, og utenforskapet er redusert, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til ABC Nyheter.

– Ett av regjeringens viktigste mål har vært å få ungdom som står på utsiden over i jobb eller tilbake på skolebenken. Når vi ser at andelen unge i jobb øker, er det ikke noe som gleder meg mer, legger hun til.

Annonse
Annonse