JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

30 Nortura-ansatte i Målselv mister jobben

Nortura flytter produksjonen av de konkurranseutsatte pølsesortene til anlegget i Tønsberg. Det gjør at 30 ansatte mister jobben.

Jan-Erik Østlie

– Omstilling i en virksomhet betyr også omstilling for enkeltmennesker og ansatte. Dette er krevende og er først og fremst vanskelig for den som blir berørt. Det er viktig for oss som arbeidsgiver å være med våre ansatte gjennom slike prosesser og støtte opp, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Nortura flytter produksjonen av de konkurranseutsatte volumproduktene grillpølse, kjøttpølse og julepølse til Tønsberg. Hovedbegrunnelsen er for lav tilførsel av nordnorsk råvare og for høye industrielle kostnader sammenlignet med konkurrenter og kostnadsnivået i Tønsberg.

For å produsere dagens pølsevolum i Målselv, må pølseråstoff av svin transporteres fra Sør-Norge.

Det betyr at 30 ansatte mister jobben.

– Vi arbeider sammen med tillitsvalgte, blant annet med å finne nye jobber til de som blir rammet av nedbemanning. Historikken viser at vi greier å finne nytt arbeid til ni av ti, enten i Nortura eller i andre bedrifter, sier Panengstuen.

Les også: Ledige og permitterte må få mer i dagpenger også etter krisa, krever Rødt. Dette svarer Ap, SV og Sp

Annonse

Flere saker

Annonse