JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen:

43.000 studenter har søkt om tilleggslån for å komme seg gjennom krisa. Nå utvides søkefristen

Studenter har både blitt permittert og mistet inntekt fra en deltidsjobb, men bare 20 prosent har søkt om å få tilleggslån.
Studenter får nå utsatt fristen for å søke om tilleggslån.

Studenter får nå utsatt fristen for å søke om tilleggslån.

Eirik Dahl Viggen

Fristen var egentlig satt til 15. juni, men utvides med to uker til 30. juni. Tilleggslånet er på 26.000 kroner, og 8.000 kroner blir gjort om til stipend.

Formålet er å hjelpe studenter som har blitt permittert eller mistet inntekt fra en deltidsjobb under koronakrisen. Så langt har bare 20 prosent av studentene søkt om å få penger fra ordningen, noe Kunnskapsdepartementet omtaler som «få».

– Det er vanskelig å forklare hvorfor det er så få som har søkt. Forhåpentligvis betyr det at det er færre enn forventet som har mistet inntekt og dermed ikke oppfyller kravet om få tilleggslån, eller at det er mange som har klart seg bra økonomisk til tross for koronakrisen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) Asheim.

Så langt er det betalt ut nærmere 1 milliard kroner fra ordningen, og 350 millioner kroner er stipend.

Annonse
Annonse