JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

54 elektrikere fra samme bedrift stilte på markering for pensjon fra første krone

Elektromontørklubben i Caverion stilte manns- og kvinnesterke på den politiske markeringen utenfor Stortinget torsdag ettermiddag,
HELT ELEKTRISK: 54 elektrikere fra Caverion stilte med faner og plakater på den politiske markeringen på Eidsvolds plass i Oslo 8. november.

HELT ELEKTRISK: 54 elektrikere fra Caverion stilte med faner og plakater på den politiske markeringen på Eidsvolds plass i Oslo 8. november.

Elektromontørklubben i Caverion

knut.viggen@lomedia.no

– Dette er arbeiderkamp anno 2018. Vi må møte opp når det gjelder, sier Kristine J. Wendt, leder i elektromontørklubben i Caverion Oslo.

Les: LO i demo for pensjon fra første krone: – Hei, politikere. Dette må dere faktisk fikse

Hun sørget for at hele 49 av medlemmene i klubben fikk fri så de kunne være med på den politiske markeringen 8. november.

I tillegg til Oslo-klubben var det fire fra Caverion Arendal og en til fra et bemanningsbyrå som er innleid på Prosjekt Nasjonalmuseum, der Caverion har elektroentreprisen.

Under markeringen klarte de også å verve et nytt EL og IT-medlem - han som nettopp kom fra det før nevnte bemanningsbyrået.

Sendte oppfordring

– Sannsynligvis var vi den eneste klubben som sendte inn varsel om politisk streik til bedriften. Vi sendte også en oppfordring til fagforeningsstyret og andre klubbledere om å gjøre det samme, men fikk ikke noen respons, sier Kristine, som tross godt oppmøte i går hadde håpet på enda flere med faner og plakater.

Les: Elleve ungdomsledere i LO vil endre pensjonsregler som rammer unge ekstra hardt

– Jeg håper at flere møter opp neste gang, skulder til skulder med oss. Hadde ikke NTL hatt landsmøte og møtt opp med 300 stykker hadde det ikke sett ut som nok av de over én million arbeidstakerne dette gjelder ønsker en rettferdig grunnpensjon for alle, konstaterer klubblederen.

Et hovedkrav

Bedre pensjon er et viktig krav for elektrikerne og var hovedkravet også under årets hovedoppgjør. Nå er kravet om pensjon fra første krone blitt et krav det er opp til politikerne på Stortinget å ta stilling til i høst. SV og Ap har fremmet et felles forslag, som også støttes av Rødt og Senterpartiet.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse