JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

550.000 kroner samlet inn til læringssenter på Utøya

En aksjon på sosiale medier har samlet inn 550.000 kroner til formidlings- og læringssenteret på Utøya.

Øyvind Aukrust

– Mange gir små beløp, og det er veldig mange givere. At så mange har bidratt er fantastisk. Det er utrolig hyggelig at de vil være med på å støtte demokrati og læring på Utøya, sier styreleder for Utøya Tord Dale til NTB.

Hans organisasjon mottok denne uka mange henvendelser fra folk som ville bidra til demokratiopplæringstilbudet på Utøya. På Facebook skriver flere av bidragsyterne at de heller gir til læringssenteret enn å bidra til blomsterkampanjen for justisminister Sylvi Listhaug

• Følg oss på Facebook og Twitter

Dale ser ikke på støtteaksjonen for læringssenteret som relatert til Listhaug. Han sier at aksjonen ble startet av medlemmer av Arbeiderpartiet i kjølvannet av filmen «Utøya – 22. juli» og den siste tidens terrordebatt.

– Jeg opplever ikke initiativet som noen motaksjon. Jeg opplever bidragene som en støtte til Utøya, og at giverne viser omsorg for dem som har opplevd terror, sier Dale.

– Pengene kommer til å gå til demokratiopplæring og arbeid for å motvirke radikalisering, enten det er på ytre høyre fløy eller andre politiske retninger, opplyser Tord Dale.

Få nyhetsbrevet vårt

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse

Flere saker

Annonse