JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Superkurshelg:

77 FLT-medlemmer deltok på kurshelg

FLT arrangerte i midten av januar Superkurshelg på Sørmarka utenfor Oslo. Nytt på kursplanen var konflikthåndtering, og forbundet kunne registrere stor pågang.
LÆRERIKT: Egil Tanemsmo, Liss Landsnes og Sondre Sæle Jacobsen deltok på hvert sitt kurs under superkurshelgen. De opplevde kursene som lærerike, og satt i tillegg pris på å møte gamle og nye kjente i forbundet.

LÆRERIKT: Egil Tanemsmo, Liss Landsnes og Sondre Sæle Jacobsen deltok på hvert sitt kurs under superkurshelgen. De opplevde kursene som lærerike, og satt i tillegg pris på å møte gamle og nye kjente i forbundet.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

– Vi hadde cirka 50 påmeldte til det nyutviklede kurset i konflikthåndtering, forteller Laila Nordsveen, rådgiver hos FLT.

Den opprinnelige planen var å ha 20 plasser på dette kurset, men på grunn av den store pågangen valgte forbundet å utvide til 26.

– Det har vært spennende å dra i gang dette kurset, og responsen var veldig god. Folk er fornøyde, og jeg tror de føler seg styrket i og med at de nå får verktøy som setter dem i stand til å bidra til å unngå konflikter, løse konflikter eller forhindre at de eskalerer, sier Nordsveen.

p

Totalt deltok 77 medlemmer fordelt på kursene Konflikthåndtering, Forhandlingsteknikk og Ny i FLT.

Populært på alle nivåer

Mye tyder på at FLT har truffet et behov blant sine tillitsvalgte ved å tilby kurs i konflikthåndtering.

– Det er jo spesielt hyggelig å se at flere «sluggere» også har valgt å melde seg på dette kurset. Denne gangen deltok forbundsstyremedlemmer og tillitsvalgte med relativ bred kompetanse tilegnet over mange år, sammen med mindre erfarne FLTere. Det viser at vi har truffet, mener Nordsveen.

Og ventelistene på samtlige kurstilbud er lange, ifølge rådgiveren.

– Både i 2019 og 2020 har FLT fire kurshelger som denne, og ventelistene er lange. Det er selvsagt gøy for oss som arbeider med dette, sier Nordsveen.

I fjor var mer enn 300 medlemmer gjennom denne skoleringen i regi av FLT, og Nordsveen understreker at ventelistene ikke må ta motet fra dem som måtte ønske å være med på Superkurshelg.

– Det er bare å melde seg på. Vi har prioriteringskriterier som følges. Det innebærer blant annet, naturlig nok, at kurset Ny i FLT forbeholdes de som nettopp er nye og som ikke har deltatt på dette kurset tidligere. Dette er det første kurset i skoleringstrappen vår.

Samkjøring

– Ved å kjøre flere kurs samtidig, får man som deltaker også anledning til å utvide nettverket sitt. Her treffer man forbundsfeller som deltar på andre kurs, og det er en hyggelig sosial ramme rundt det hele. Mange opplever at de får en boost av å være med på Superkurshelg, forklarer Nordsveen.

Hun oppfordrer alle som er interesserte til å melde seg på. Det gjelder også de som måtte føle behov for å friske opp kunnskapene sine på et av kursområdene.

– Det kan selvsagt være behov for å både friske opp og oppdatere kunnskapen sin. Er det for eksempel lenge siden du deltok på kurs i arbeidsmiljøloven, kan det være naturlig å ta en ny runde. Men vi vurderer da hvorvidt den enkelte har behov for en ny runde, understreker Nordsveen.

Fornøyde deltakere

Liss Landsnes, som til daglig jobber hos arbeidsinkluderingsbedriften Fønix i Moss, deltok på kurset Ny i FLT. Da vi snakket med henne halvveis inn i kurshelgen var hun godt fornøyd.

p

– Jeg synes kurset er overraskende bra. Her får du en god innføring i norsk arbeidsliv og historie, og også hvorfor man skal være medlem og hvilke fordeler det innbefatter, sa Landsnes.

På vei til Sørmarka hadde hun angret litt på at hun ikke hadde valgt forhandlingsteknikk eller konflikthåndtering, men det endret seg da kurshelgen kom i gang.

– Jeg tenkte vel at de kursene kanskje kunne være mer matnyttige, men ser nå at det er relativt nyttig å kunne litt om næringslivet generelt, utvikling og både historie og perspektiver for fremtiden, sa Landsnes.

Også Egil Tanemsmo, som jobber hos Bravida i Trondheim, var fornøyd. Han deltok på kurset i forhandlingsteknikk.

– Jeg håper å få med meg noen verktøy og teknikker jeg kan bruke når jeg deltar i forhandlinger, få økt innsikt i tariffavtaler og Hovedavtalen, og dermed få noen knagger å henge ting på for å kunne gjøre en bedre innsats som tillitsvalgt, sa Tanemsmo.

Han satte i tillegg pris på muligheten til å treffe både nye og gamle kjente i forbundet.

– Det er veldig hyggelig med litt relasjonsbygging og det sosiale. Det er en bonus ved å være med på slike samlinger, sa han.

Sondre Sæle Jacobsen, ansatt i TechnipFMC i Stavanger, hadde fått plass på det attraktive kurset i konflikthåndtering.

p

– Så langt har det vært utrolig spennende og fint, sa han da vi snakket med ham.

Jacobsen håpet å bli en bedre tillitsvalgt ved å delta på Superkurshelgen.

– I tillegg håper jeg å få noen flere knagger å henge erfaringene mine på, og så er målet å bli bedre kjent med folk og kunne dele erfaringer mellom oss tillitsvalgte, sa han.

Annonse
Annonse