JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Podkast

Agenda-fagsjef advarer: Alle taper på at noen faller fra

For den enkelte er det et nederlag å bli stående utenfor arbeidslivet. Men det er også et nederlag for samfunnet, sier fagsjef Sigrun Aasland i Agenda.

Rikke Jeppsson

rikke.jeppsson@lomedia.no

I første episode av podkastserien om ungdomsledighet fikk vi vite at det er rundt 100.000 ungdommer som står utenfor arbeidslivet. I andre episode fikk vi høre den sterke historien til en av disse.

I denne episoden skal du blant annet få høre hvor mye det koster samfunnet at noen faller fra. Ikke bare mennesklig, men også økonomisk.

– Hvis vi tillater at en gruppe faller litt utenfor samfunnet og sitter igjen med mindre, så risikerer vi å bli sittende med en gruppe mennesker som ikke får brukt talentene sine, og det er et tap for oss alle, sier fagsjef i Tankesmien Agenda, Sigrun Aasland.

– NAV sier at en person som blir stående utenfor arbeidslivet, jeg tror de sier fra 25 år, koster cirka 9 millioner kroner bare i utbetalinger, sier Aasland.

Hun forteller at da har de bare regnet med stønader, ikke tapte skatteinntekter, verdiskaping eller økte helseutgifter.

– Det er utrolig mye å hente for samfunnet å sørge for at folk er i jobb. Det er kjempelønnsomt.

Hør hvorfor vi alle burde bekymre oss når mange faller utenfor.

Få med deg de tidligere episodene her:

Del 1: 100.000 ungdommer står utenfor arbeidslivet

Del 2: «Du føler at folk ser deg, men de ser deg likevel ikke. De forstår ikke at man mister en menneskelig verdi, og at man bare har lyst til å trekke seg lenger og lenger vekk»

Annonse
Annonse