JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret i Oslo kommune:

Akademikerne avslutter Oslo-streik for lokale lønnsforhandlinger

Akademikerne og Oslo kommune kom mandag ettermiddag til enighet i mellomoppgjøret.
140 ansatte på rådhuset i Oslo gikk ut i streik for lokale forhandlinger og mer til de høyt utdannede.

140 ansatte på rådhuset i Oslo gikk ut i streik for lokale forhandlinger og mer til de høyt utdannede.

Colourbox

Akademikernes medlemmer i rådhuset er tilbake på jobb tirsdag morgen, etter det de karakteriserer som en markering som legger press på forhandlingene i 2020.

Natt til fredag brøt Akademikerne meklingen med Oslo kommune og tok ut 140 ansatte i Oslo rådhus i streik, hovedsaklig i byrådsavdelingen. Akademikerne krevde høyere lønn og at forhandlingene skulle skje lokalt på den enkelte arbeidsplass.

– Vi har gjennom streiken fått klart fram at Oslo kommunes lønnspolitikk er utdatert. Akademikerne vil ha et lønnssystem som belønner kompetanse, ansvar og innsats, og som sikrer at kommunen kan tiltrekke seg og beholde høyt utdannede. Dette er avgjørende for å kunne skape gode tjenester, velferd – og en grønn og trygg by, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, på egne nettsider.

p

Etter to dagers markering valgte Akademikerne å avslutte streiken mandag ettermiddag, og har blitt enig med arbeidsgiver om å signere tariffavtalen.

– Streiken har vært kort og målrettet. Vi ønsket å si tydelig fra til Oslo kommunes ledelse om at vi har fått nok av dagens sentralstyrte system. Samtidig har det vært viktig for oss å ikke ramme en uskyldig tredjepart, nemlig Oslos innbyggere. Derfor har vi valgt en kortvarig konflikt i år, sier Graff.

LO, YS og Unio kom raskt til enighet med Oslo kommune i lønnsoppgjøret for de kommunalt ansatte. De godtok tilbudet fra kommunen om en lønnsøkning på 2,62 prosent eller minimum 12.000 kroner for de ansatte. Akademikerne følte ikke at høyt utdannede ble prioritert og valgte derfor å bringe oppgjøret inn for mekleren.

Oslo kommune er et eget tariffområde og omfattes ikke av lønnsforhandlingene for øvrige kommuner.

Annonse
Annonse