JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Særaldersgrense:

Alle i staten skal få jobbe til de blir 70 år

Regjeringen vil oppheve plikten til å slutte ved oppnådd særaldersgrense og vil la alle statsansatte jobbe til de blir 70 år.

Leif Martin Kirknes

Hver femte statsansatte har i dag en særaldersgrense på enten 60, 63 eller 65 år.- noe som gjør at de må pensjonere seg før de fyller 70.

Nå sender regjeringen ut et forslag på høring som vil fjerne disse grensene, melder TV 2.

– I dag er det veldig mange ansatte som blir tvunget ut i pensjon, mens de egentlig føler at de har lyst og kapasitet til å fortsette å jobbe. Det skal de nå få lov til, hvis de vi. Dermed kan de som ønsker å gå av, gjøre det, samtidig som de som er motiverte til å jobbe lenger, kan fortsette, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

• Les også: 210.000 offentlig ansatte med særaldersgrense skal få nye pensjonsregler

Om lag 10–15 prosent av ansatte i staten, 30 prosent i kommunene og 50 prosent i helseforetakene har særaldersgrenser. Politi, brannfolk, helsepersonell og ansatte i forsvaret er blant de største yrkesgruppene som omfattes.

Forslaget innebærer ikke at de som velger å jobbe til de er 70 år, får mer i pensjon. De nåværende pensjonsreglene bli uendret.

Annonse
Annonse