JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret:

Ansatte i private barnehager fikk lønnsøkningen sin i januar – slik er de nye satsene

Det ble ikke gitt noen generelle tillegg til de ansatte i private barnehager i dette lønnsoppgjøret. Grunnen er at de fikk en lønnsøkning allerede i januar.
Regjeringen har varslet kutt i pensjonstilskuddene til alle private barnehager. Dette bekymrer både arbeidsgivere og ansatte – som vil samarbeide mot kutt. Illustrasjonsfoto.

Regjeringen har varslet kutt i pensjonstilskuddene til alle private barnehager. Dette bekymrer både arbeidsgivere og ansatte – som vil samarbeide mot kutt. Illustrasjonsfoto.

Sissel M. Rasmussen

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundet og Private Barnehagers Landsforbund (PBL) ble mandag kveld enige om en ny tariffavtale. Det ble ikke gitt noen generelle tillegg siden lønnstillegget som ble avtalt i fjor, og som de ansatte fikk fra 1. januar, allerede er på linje med andre lønnsoppgjørene.

Fagarbeidere skal lønnes som fagarbeidere

Fagforbundet er fornøyd med at arbeidstakere som etter avtale med arbeidsgiver tar relevant fagbrev skal lønnes som fagarbeider.

– Det er viktig for å oppmuntre til etterutdanning, sikre en lønnsutvikling og øke kompetansen i barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen til forbundets nettside.

En fagarbeider ligger mellom 25.000 og i underkant av 50.000 kroner over ansatte uten formell kompetanse. Forskjellen varierer etter hvor lang ansiennitet de ansatte har.

Se protokoll og minstelønnssatsene her:

Samarbeid mot kutt i pensjonstilskuddet

I fjor kom en hybridpensjon på plass i de private barnehagene som har PBL som sin arbeidsgiverorganisasjon. Men partene er enige om at pensjon på nytt kan bli et tema i mellomoppgjøret i 2021.

Regjeringen har varslet kutt i pensjonstilskuddene til alle private barnehager, og dette bekymrer både arbeidsgivere og ansatte.

Partene er enige om at de kan samarbeide for å forhindre kutt i pensjonstilskuddene til barnehagene.

– Vi er glad for at fagforeningene står sammen med PBL i arbeidet mot regjeringens planlagte kutt i pensjonstilskudd, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Styrket partssamarbeid

Fagforbundet er fornøyd med at Hovedavtalens bestemmelser om partssamarbeid på arbeidsplassen er styrket. Forbundet mener dette vil bidra til et mer inkluderende, helsefremmende og forebyggende arbeidsmiljø.

Partene er også enige om at klima- og miljøtiltak er en del av partssamarbeidet.

Fagforbundet forhandlet sammen med Utdanningsforbundet og Delta.

Annonse
Annonse