JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AOF:

AOFs kursvirksomhet ble heldigital på rekordtid

Da koronaforbudet kom og all undervisning i klasserom ble stoppet, måtte AOF kaste seg rundt. 150 kurs ble flyttet til digital plattform på en uke.
KOMPETANSEPARTNER: AOF er arbeidslivets kompetansepartner, står det på veggen innenfor inngangsdøren til AOF i Folkets Hus i Oslo. Nå har daglig leder Tove Johansen heldigitalisert kurstilbudet på rekordtid.

KOMPETANSEPARTNER: AOF er arbeidslivets kompetansepartner, står det på veggen innenfor inngangsdøren til AOF i Folkets Hus i Oslo. Nå har daglig leder Tove Johansen heldigitalisert kurstilbudet på rekordtid.

Knut Viggen

sym@lomedia.no

Tove Johansen, daglig leder i AOF i Norge, er stolt over det studieorganisasjonen fikk til i løpet av noen dager.

– I løpet av en uke ble 150 kurs flyttet fra klasseromsundervisning til virtuell undervisning. Erfaringene så langt er at dette gikk tilnærmet smertefritt. All ære til kompetanserådgivere, veiledere og studenter for at de tok dette så raskt, sier hun til LO-Aktuelt.

p

Relevante kurs

Studieforbundet AOF er historisk arbeiderbevegelsens studieforbund, men tilbyr i dag opplæring og utdanning til alle. Mange av de kursene som nå kan tilbys digitalt er relevante for tillitsvalgte og fagorganiserte. Blant tilbudene er:

• Fagskolestudier innen helse, oppvekst samt Helse, Miljø og Sikkerhet.

• Teorikurs for dem som skal ta fagprøven

• Generell og spesiell studiekompetanse

• Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

• Skreddersydde engelskkurs

• Basale smittevernrutiner for helsepersonell

• Voksenpedagogikk

• Arbeidsmiljøskolering

Tilbake til klassen

Tove Johansen sier at disse kursene og nye kurs som starter opp etter påske i virtuelle klasserom, vil bli flyttet tilbake i tradisjonelle fysiske klasserom når samfunnet er tilbake i en normal situasjon.

– Dessverre har det ikke vært mulig å flytte alle kurs til en digital plattform. Dette gjelder flere tillitsvalgtskurs, internasjonale kurs og sertifisert sikkerhetsopplæring. Mange bedrifter har også utsatt kurs i basiskompetanse.

Vi håper de fleste av disse vil være mulig å gjennomføre på ordinært vis til høsten, men vi frykter en travel høst for mange bedrifter, noe som kan føre til at dette ikke blir mulig likevel. Vi vet jo heller ikke hvor lenge denne krisa varer. I mellomtiden kommer vi opp med stadig nye kurs, både i virtuelle klasserom og som rene nettkurs, varsler AOFs daglige leder.

Digital framtid

Men hun tror også at mange av tilbudene etter koronakrisen vil foregå på digitale plattformer.

– Da treffer vi også nye målgrupper og kan samle kursdeltakere fra hele landet. Hvilket omfang dette vil ha vil være avhengig av hva offentlige organ vedtar som fremtidige ordninger. Hvis erfaringene fra flere kurstilbydere er like positive med virtuelle klasserom som våre erfaringer har vært til nå, kan det gi rom for nye regler for godkjente undervisningsformer fremover, håper Johansen.

Oppfordrer permitterte

I likhet med svært mange andre virksomheter har koronakrisen gitt AOF økonomiske utfordringer. Men det positive er at det har gjort det helt nødvendig å utvikle bruken av digitale former og bidratt til mange nye nettkurs.

– Jeg vil oppfordre alle som er permitterte til å sjekke ut våre tilbud slik at de kommer tilbake etter endt permittering med styrket kompetanse, sier Tove Johansen, daglig leder i AOF i Norge.

Annonse
Annonse